برای کار فرهنگی باید به خدا پناه برد

24 اردیبهشت 1392

برای کار فرهنگی باید به خدا پناه برد

حجت‌الاسلام محسن قرائتی در جلسه هم‌اندیشی با اهالی قلم،گفت: علمی فایده دارد که ثمره‌اش بندگی خدا باشد و هر قلمی ارزش ندارد، چراکه برخی قلم‌ها اسراف هستند

برای کار فرهنگی باید به خدا پناه برد

حجت‌الاسلام قرائتی در بخشی از سخنان خود با اشاره به وظیفه خطیر اهالی قلم گفت: قرآن برای فساد اخلاقی یک بار «وای» می گوید، برای فساد اقتصادی هم یکبار «وای» می‌گوید، اما برای قلم به دست خطرناک سه بار «وای» گفته است؛ مانند گروهی که چیزی می نویسند و به خدا نسبت می‌دهند. در همین روزگار هم کسی هست که می‌گوید من حکمم را از امام زمان(عج) گرفته‌ام، چنین شخصی منحرف است و اگر کسی به صورتش بخندد گناه کرده است.

رئیس ستاد اقامه نماز افزود: خدا به دزد و قاتل ظالم می‌گوید، به شرک هم ظلم می‌گوید، اما دزدیدن ذهن مردم را اظلم یعنی بزرگترین ظلم می‌داند. تولید به دروغ نسل را به انحراف می‌برد. قلم مسئله مهمی است. در این شرایط هم گناه سنگین تر می شود، چون کاغذ و چاپ گران است. امروز کتابی به عنوان سفرنامه چاپ می شود که 450 صفحه دارد، اما 10 صفحه هم مطلب ندارد. در کل بسیاری از مطالب را چه بخوانیم و چه نخوانیم چیزی از دست نداده‌ایم.

وی ادامه داد: مواظب قلم ها ،کتاب ها و مقاله ها باشید. ببینید چه کاری واجب و بر زمین مانده است تا آن را انجام دهید و تا کار واجب هنوز وجود دارد،‌ به دنبال مستحب نروید. نان بخورید که بنویسید نه اینکه بنویسید تا نان بخورید. عده ای برخی مسائل غیر ضروری را مطرح و بر سرش چالش ایجاد می‌کنند.

قرائتی در بخش دیگری از این مراسم در سخنانی خطاب به اهالی قلم گفت: من از اینکه انتشار تفسیرم را آزاد گذاشتم بسیار خیر دیدم و به نظرم لازم است این مسئله حق‌التالیف را از میان برداریم. البته لازم است از سوءاستفاده‌های ممکن در این زمینه نیز جلوگیری کنیم. 

وی با بیان این مطلب که هدف از تولید کتاب باید مشخص باشد، اظهار کرد: هر کتابی ارزش انتشار ندارد و هر علمی نیز فایده یادگیری ندارد. علمی که دانستن آن ایمان انسان به خدا را بیشتر کند، علمی پرفایده است. بنابراین علمی فایده دارد  که ثمره‌اش بندگی خدا باشد. با این تفسیر بسیاری از علم‌ها برای انسان مضرند و هر علمی را نباید یاد گرفت. این در حالی است که ما گاهی اوقات دلمان را به علم خوش می‌کنیم.

قرائتی در ادامه سخنان خود، چهار شرط اصلی را برای نویسندگان برشمرد و گفت: آنچه می‌خوانیم، می‌نویسیم، چاپ می‌کنیم و می‌فروشیم باید چهار شخص اصلی داشته باشد: 1- دانستن آن واجب باشد 2- دانستن آن مستحق باشد 3- مشکل فرد را حل کند و 4- مشکل جامعه را حل کند. هر علمی که یکی از این چهار شرط را داشته باشد علم مفید است؛ بنابراین بسیاری از پروژه‌ها نه واجب هستند نه مستحب، نه مشکلات فرد را حل می‌کنند و نه مشکلات جامعه را.

وی خاطرنشان کرد: اکنون باید توجه به این نکته کرد که جامعه امروز ما به چه چیزی احتیاح دارد؟ برای نمونه اگر تمام غرفه‌های این نمایشگاه را بگردیم ممکن است هیچ کتابی درباره زکات پیدا نکنیم. در صورتی که یکی از ضروریات جامعه امروز است.  هر قلمی نیز ارزش ندارد برخی قلم‌ها به واقع اسراف هستند به هر حال برای کار فرهنگی باید به خدا پناه برد، چرا که کار فرهنگی بسیار دشوار و ارزشمند است. 

این کارشناس مذهبی با بیان این مطلب که وظیفه اهل قلم انسان‌سازی است، گفت: اگر با قلم انسان تربیت کنیم، این انسان تا ابد انسان است؛ پس بیایید برای خدا بنویسم نه برای پول. ممکن است انتشار کتابی مادیات در پی نداشته باشد، اما هزاران انسان را تحت تأثیر قرار دهد.

نظرات


استانی
برگزیده ها
هیأت یک نمونه کوچک برای مدل حکمرانی ولای...

هیأت یک نمونه کوچک برای مدل حکمرانی ولایی در تمدن عظیم اسلامی است

حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان: امام زمان(عج) در حکومت مهدوی نظام و سیستمی برای اداره عالم دارند.
27 اسفند، 1400

مهدی سلحشور: مداحان نسبت به تقویت بنیان...

مهدی سلحشور: مداحان نسبت به تقویت بنیان خانواده اهتمام جدی داشته باشند

دبیر جامعه ایمانی مشعر:همانطور که رهبر انقلاب اسلامی فرمودند مداحان باید نسبت به تقویت بنیان خانواده‌ها و به خصوص ترویج طهارت در میان جوانان اهتمام جدی داشته باشند که این امر بهترین روش برای حفظ انقلاب اسلامی است.
16 اسفند، 1397

دلایل کم رنگ شدن ارتباط هیأت با مساجد

دلایل کم رنگ شدن ارتباط هیأت با مساجد

چرا شور جوانی در مساجد نیست؟
22 بهمن، 1400

سید ابوالحسن حسینی عنوان کرد؛ نشریه «عین...

سید ابوالحسن حسینی عنوان کرد؛ نشریه «عین»؛ فرصتی برای بررسی هیأت با نگاه‌های علمی

یکی از پژوهشگران عرصه هیأت با اشاره به چاپ نشریه «عین» با موضوعات مرتبط با هیأت گفت: این نشریه، نشریه هیأت‌های مذهبی است و فعالان و پژوهشگران هیأت می‌توانند در تامین محتوای نشریه مشارکت داشته باشند.
23 تیر، 1400 | قم

حجت‌الاسلام والمسلمین آقامیری: روضه خانگ...

حجت‌الاسلام والمسلمین آقامیری: روضه خانگی بهترین بستر برای شکل‌گیری تربیت حسینی است

یکی از اساتید حوزه علمیه گفت: ما فکر می‌کنیم باید اتفاقات خارق‌العاده‌ای رخ دهد تا فرزندانمان امام‌حسینی شوند در حالی که این تفکر اشتباه است و اگر ما روضه‌های خانگی را برپا کنیم و خود نسبت به روضه‌خوانی در منزل اهتمام داشته باشیم کودک ما حسینی می‌شود.
11 مرداد، 1400 | تهران

copyright

تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت برای جامعه ایمانی مشعر محفوظ است و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد