چهارمین نشست علمی هیأتپژوهی
در قالب میزگرد هیأتپژوهی روابط متقابل هیأتهای مذهبی و نهادهای شهری بررسی شد

چهارمین نشست علمی هیأتپژوهی با عنوان «میزگرد بررسی روابط متقابل هیأتهای مذهبی و نهادهای شهری» به همت معاونت راهبردی جامعه ایمانی مشعر با حضور حاج حسن مالکی نژاد و دکتر مصطفی ملایی از اعضای شورای اسلامی شهر قم برگزار شد.
دکتر مصطفی ملایی، عضو سابق شورای اسلامی شهر قم و دکتری مدیریت رفتار، در چهارمین نشست هیأتپژوهی، ضمن بیان ضرورت این نشست گفت: بایستی نسبت به نقش هیأتها در شهر، مطالبهی واحد و یکپارچهای ایجاد شود. یک متولی از طرفِ همه هیأتها مطالبهگری کند، هدفهای مشترک تعریف کند، قوانین برای این موضوع تعریف کند. ما این را نداشتهایم!
وی در ادامه افزود: وقتی با یک قلاب میخواهیم ماهی بگیریم، ده، بیستتا ماهی میگیریم. این «سرمایهی انسانی» است که بر اساس تجربهی فردی من است. اما همین قلابها وقتی با ظرافت کنار هم قرار میگیرند، تور میشوند. آنموقع است که ما تُنی ماهی برداشت میکنیم. به این سرمایهی اجتماعی میگوییم. سرمایهی اجتماعی ناشی از باهم بودنِ ما است! در نگاه دینی، سرمایهی اجتماعی دقیقاً همان بحث وحدت است. «وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَميعاً وَ لا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ» یک راهبرد مهم برای توسعه سرمایهی اجتماعی، هیأتها هستند. مدیر شهری اگر میخواهد سرمایهی اجتماعی قوی داشته باشد باید از ظرفیت هیأتها استفاده کند. حضرت امام (ره) از این ظرفیت خیلی خوب استفاده کرد. آن پیام و بار ایدئولوژی که حضرت امام در بحث نگاه انقلاب میخواستند به عموم ملت انتقال بدهند، از طریق همین هیأتهای مذهبی بود.
دکتر ملایی در گفت: به تعبیر رهبر انقلاب «شوراهای اسلامی شهر و روستا سیاستگذار و ریلگذار هستند که شهرداریها در این ریل حرکت میکنند» و ما در حوزه هیأت در بخش ریل و قانونگذاری هم خلأ جدی داریم.
وی افزود: اگر منِ مدیر شهری بخواهم از هیأتها کمک بگیرم، و هیأت هم متقابلاً از نهادهای شهری کمک بگیرد، باید اولاً نیازهای همدیگر را رفع کنیم، و ثانیاً در دسترس هم باشیم.
دکتر ملایی در پایان ضمن تشکر از جامعه ایمانی مشعر برای برگزاری جلسه، به شوراهای اسلامی شهر در سراسر کشور پیشنهاد کردند: در بافتهای فرسوده شهری و بافتهایی که مشکلات و آسیبهای اجتماعی داریم، به هیأتها اولویت بدهیم و از آنها فعالانه کمک بگیریم.
همچنین در این نشست حاج حسن مالکی نژاد، مداح اهلبیت و عضو شورای اسلامی شهر قم، درباره انتظارات هیأتها از مجموعه نهادهای شهری بیان داشت: انتظارات هیأتها از شورای شهر و شهرداری، در دو بُعد است: اطلاع رسانی و تبلیغات، و دریافتِ امکانات و تجهیزاتِ زیرساختی برای هیأت. در هر دو حوزه هم شهرداری و شورای شهر میتوانند به هیأتها کمک کنند.
مالکینژاد افزود: در هیأت باید به سمتی برویم که تبلیغات شهری با هنر آمیخته شده باشد. نگاه رهبر انقلاب هم همین است که کارها باید با هنر آمیخته بشود تا تجلی درستی پیدا کند. هیأتهای مذهبی با همین کار میتوانند سیمای بصری شهر را هم زیبا کنند.
وی با اشاره به برخی از انتظارات متقابل شهرداری و شورای شهر از هیأتهای مذهبی اظهار داشت: ما به کمک هیأتها خیلی از کارها را میتوانیم انجام دهیم که اصلاً در توان شهرداری نیست! به عنوانِ مثال میتوانیم گروههای جهادی را در شهر و برای آبادانی شهر تشکیل دهیم. نظیر آنچه که جوان ها در روستاها کار می کنند و ثمرات بسیار خوبی را هم در ذهن مردم ما داشته است. هیأتها میتوانند متولیان این گروههای جهادی باشند و به شهر خدمترسانی کنند.
مالکینژاد در ادامه پیرامونِ توجه شورای شهر به هیأت اظهار داشت: اگر کمیسیون فرهنگیِ شورای شهر، به ظرفیت هیأتها در فرهنگسازی در شهر ایمان داشته باشد، باید با هیأتها ارتباط بهتری برقرار کند و با آنها نشست و برخاست داشته باشد تا توانمندیها و ظرفیتهای آنها را بشناسد
استانی
برگزیده ها

واکنش استاد ابوالقاسم علیدوست به اتفاقات اخیر
این حرکات محکوم و هیچ تزلزلی در باور و کنش توده عظیم ایجاد نمیکند.
دومین همایش ملی جمعی از ستایشگران جوان هیأتهای کشور در قم آغاز برگزار شد.
به همت جامعه ایمانی مشعر؛ دومین همایش ملی جمعی از ستایشگران جوان هیأتهای کشور در قم با عنوان الی الحبیب2 در سالن جلسات غدیر مجتمع یاوران مهدی مسجد مقدس جمکران برگزار شد.

گزارش برگزاری سیزدهمین نشست هیأتپژوهی
تعامل میان هیآت با نگاه سازمانی و دستوری امکانپذیر نیست/انجام امور اقتصادی و اجتماعی نشان از بلوغ هیأت است
حجت الاسلام صرامی: نصرت عام نخستین وظیفه ما است.
یکی از اساتید حوزه علمیه گفت: نصرت عام به معنای دعوت دیگران به نصرت از امام است و این موضوع از هر تکلیفی بر ما واجبتر است.