حجتالاسلام والمسلمین وافی: هیأتیها باید به دنبال تعریف درست از جریان شعر اعتراض باشند
یکی از فعالان فرهنگی گفت: هیئتیها باید به اصل گفتمان انقلاب اسلامی واقف، معتقد و باورمند باشند و بدانند که جریان شعر اعتراض شکل میگیرد و خوانده نیز خواهد شد اما باید با تعریف درست، مدیریت و کنترل شود.

به گزارش جامعه ایمانی مشعر، حجتالاسلام والمسلمین مرتضی وافی پیش از ظهر امروز در دهمین گردهمایی هیأتهای محوری و برگزیده کشور طی سخنانی با موضوع «دهه پنجم انقلاب، هیأت و چالشهای پیشرو» اظهار کرد: بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری هیأتهای مذهبی نمیتوانند سکولار باشند چراکه سیره امام حسین(ع) از رویکردهای سکولاری جداست.
وی با تاکید بر اینکه در مقابله با هیأتهای سکولار نباید به دنبال مبارزه سلبی باشیم، اضافه کرد: ما باید در مجالس، سخنرانیها و روضههای خود به صورتی فرهنگ امام حسین(ع) را تعریف کنیم که در این مجالس انسانهای مخالف با فاصله طبقاتی، ظلم ، استکبار و بیعدالتی و.... تربیت شوند.
مدیر مؤسسه فرهنگی آموزشی خانه خورشید خاطرنشان کرد: مقابله با ظلم و طاغوت مهمترین عنصر خروجی از مجالس اهلبیت(ع) است که با استفاده از آن نه فقط انقلاب اسلامی را به نتیجه رساندیم بلکه در دفاع مقدس نیز با تکیه بر این عنصر مهم به پیروزی رسیدیم.
وی با بیان اینکه هویت هیأتها در مقطع دوران سازندگی تعریف نشد، تصریح کرد: ما به این فکر نکردیم که اگر اشرافیگری در این انقلاب رشد کند کدام گروه، آرمان و تفکر باید مقابل آن ایستادگی کند.
وافی اضافه کرد: با توجه به مطالبهای که در میان مردم نسبت به بخشی از حکومت شکل گرفته است اگر نتوانیم آرمان عدالتخواهی و مطالبهگری مجالس مذهبی را به درستی تبیین و تعریف کنیم با تهدیدهای بسیاری در آینده روبرو خواهیم شد؛ هیئتیها باید به اصل گفتمان انقلاب اسلامی واقف، معتقد و باورمند باشند و بدانند که جریان شعر اعتراض شکل میگیرد و خوانده نیز خواهد شد اما باید با تعریف درست، مدیریت و کنترل شود.
نویسنده مقتل قتیلالعبره با اشاره به اینکه نقدهای ظاهری به برخی هیأتها وارد است، گفت: گفتمان انتقادی به دنبال این نقدهای ظاهری نیست بلکه به صورت بنیادین به صورت نقد و بررسی راهکارهای رفع مشکل میپردازد.
وی تصریح کرد: ما نمیتوانیم از برخی هیأتها، توقع تربیت انسان انقلابی و همراهی با حاکمیت و گفتمان انقلاب اسلامی را داشته باشیم چراکه ریلی که برای در برخی هیأتها گذاشته شده از تفکر سرمایهداری و لیبرالیسم گرفته شده است.
وافی با تاکید بر اینکه هیأتهای مذهبی باید در شهرهای خود به دنبال روحانیون متعقد به انقلاب اسلامی باشند، اظهار کرد: تعامل قوی با فقاهت، مرجعیت و ولایت باید بهعنوان یکی از اولویتهای اصلی هیأتها مورد توجه قرار گیرد.
این فعال فرهنگی با بیان اینکه بر اساس فرمایشات رهبری مداحان باید به دنبال معرفتافزایی باشند، عنوان کرد: تولید معرفت نیز موضوع مهمی است که توسط سخنرانان مجالس باید مورد توجه قرار گیرد.
استانی
برگزیده ها

قاطبه محصولات مداحی که از جریان استودیوخوانی مشاهده میشود از نوع مداحی است
اگر بخواهیم ادعا کنیم که از لحاظ فقهی، خواندن مطلق مداحی در استودیو حرام است چنین چیزی وجود ندارد اما آنجایی که استخدام ادوات موسیقی صورت بگیرد جای تأمل دارد.
چهارمین نشست علمی هیأتپژوهی
در قالب میزگرد هیأتپژوهی روابط متقابل هیأتهای مذهبی و نهادهای شهری بررسی شد
حسین یکتا تاکید کرد؛ لزوم آمادگی هیأتها برای گرامیداشت با شکوه اربعین در ایران
دبیر جمعیت امام رضاییها گفت: هر چند همچنان نباید از اربعین عراق غافل شویم اما در صورتی که حضور در عراق شدنی نباشد باید آماده باشیم تا یک اتفاق بزرگتر و جدیتر را در داخل کشور رقم بزنیم و برنامههای اربعینی خود را در ایران دنبال کنیم.
هیأتیهایی که با 10 میلیون تومان سرمایه، 55 نفر را شاغل کردند
جمعی از هیأتیهای اصفهان که پای ثابت مجالس هیأت رزمندگان اسلام محبان اهل بیت (ع) بودند، در سال 1385 تجربه و سرمایه خود را روی هم گذاشتند و کارگاهی اقتصادی راه انداختند که امروز توسعه یافته است و از کنار آن ۵۵ خانواده نان میخورند.
آیتالله العظمی نوریهمدانی: مسئولان به خواستههای مردم گوش دهند و مشکلات آنها را حل نمایند.
ستون دین همین مردم هستند و این مردم بودند که در راه انقلاب از جان و مال خود گذشتند و همچنان پای آرمان امام و انقلاب ایستادهاند