در سومین همایش ملی جمعی‌ از ستایشگران جوان هیأت‌های کشور رقم خورد؛ تجلیل از استاد محمدجواد غفورزاده (شفق)

04 خرداد 1402

در سومین همایش ملی جمعی‌ از ستایشگران جوان هیأت‌های کشور رقم خورد؛ تجلیل از استاد محمدجواد غفورزاده (شفق)

استاد محمدجواد غفورزاده (شفق)؛ استاد پیشکسوت شعر آیینی در سومین همایش ملی جمعی‌ از ستایشگران جوان هیأت‌های کشور تجلیل شد.

در سومین همایش ملی جمعی‌ از ستایشگران جوان هیأت‌های کشور رقم خورد؛ تجلیل از استاد محمدجواد غفورزاده (شفق)

به گزارش روابط عمومی جامعه ایمانی مشعر، سومین همایش ملی جمعی ‌از ستایشگران جوان هیأت‌های کشور که در اردوگاه سیدالشهداء آبعلی تهران برگزار شد.
لازم به ذکر است، بخش ویژه این همایش، تجلیل از استاد محمدجواد غفورزاده (شفق) بود که با اهدای هدیه‌ و تصویری از سوی دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری همراه شد.









 

در این بخش استاد سیدمهدی حسینی و آقای سیدمحمدرضا یعقوبی‌آل، اشعاری از استاد شفق را خوانده و سپس به تجزیه، تحلیل و بیان نقاط قوت و مثبت این شعر برای مداحان پرداختند.




شعر خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟
استاد سیدمهدی حسینی اظهار کرد: شاعر باید نسبت به شعر خود وسواس داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه بی‌تابی شاعر یکی دیگر از نقاط قوت او است، مطرح کرد: وقتی یک موضوعی مطرح می‌شود اگر شاعر نسبت به آن بی‌تاب باشد، می‌تواند آثار فاخری را در راستای آن موضوع خلق کند.
سخنران سومین همایش ملی جمعی‌ از ستایشگران جوان هیأت‌های کشور ادامه داد: در شعر امروز با بحرانی مواجه شده‌ایم و آن این است که مداح شعر ضعیف را با این توجیه که مردم آن را دوست دارند انتخاب می‌کند.
وی با بیان اینکه باید عام‌فهم و خواص‌پسند باشد، عنوان کرد: شعر باید لایه‌های مختلفی داشته باشد که لایه بیرونی برای مخاطبین عام و لایه‌های درونی برای مخاطبین خاص باشد.
حسینی با اشاره به اینکه نحوه بیان نیز در شعر یک موضوع مهم است، خاطرنشان کرد: همچنین موسیقی در شعر نیز یک نکته مهم است که شعر باید از موضوعاتی از جمله سادگی، روانی، ردیف‌دار بودن، مکث درست و ... بهره‌مند باشد.
وی با بیان اینکه شعر باید ابعاد مختلفی داشته باشد، تصریح کرد: این ابعاد شامل احساس، پند، موعظه و ... است.


سخنران سومین همایش ملی جمعی‌ از ستایشگران جوان هیأت‌های کشور افزود: مخاطبین شعر به چندین گروه مخاطبین حساس نسبت به شعر، مخاطبین بی‌تفاوت، مخاطبین انیس با شعر، مخاطبین عام و مخاطبینی که تفاوت میان شعر و غیر شعر را نمی‌دانند تقسیم می‌شوند.
وی ادامه داد: در هیأت امام حسین(ع)، باید نسبت به تمام این گروه‌ها توجه داشته باشیم و در اشعار تمام این قواعد شناخت مخاطب جدی گرفته شود.
حسینی با اشاره به تعامل شاعر و مداح، یادآور شد: این تعامل موجب می‌شود مداح گره‌های موجود در اشعار را بتواند باز کند.


گفتنی است؛ در بخش صبح‌گاهی این برنامه که با عنوان الی‌الحبیب ۳ برگزار شد، شاهد خیرمقدم گویی رحیم آبفروش و سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین امیری‌طیبی، دکتر مهدی امین‌فروغی و حاج ماشاء‌الله عابدی و همچنین رونمایی از کتاب «از مرثیه تا فریاد»، تحلیل هنری و اجتماعی آثار چهارده مداح سرشناس کشور، بودیم.
سپس در بخش بعدازظهر نیز استاد محمدهادی وحیددستجردی، آقای ابراهیم نورمحمدی، استاد سیدمهدی حسینی و آقای سیدمحمدرضا یعقوبی‌آل سخنرانی کرده و از مستند «صبح صادق» رونمایی شد.

نظرات


استانی
برگزیده ها
سی روز، سی گفتار

سی روز، سی گفتار

هفت: ماهِ او
24 تیر، 1392

پیام تسلیت خادمین جامعه ایمانی مشعر در پ...

پیام تسلیت خادمین جامعه ایمانی مشعر در پی درگذشت حاج فرج‌الله سلحشور

درگذشت هنرمند برجسته و متعهّد مرحوم حاج فرج‌الله سلحشور را به حضرتعالی، خاندان گرامی ایشان و همه‌ی بازماندگان تسلیت عرض می‌نماییم.
08 اسفند، 1394

حجت الاسلام انجوی نژاد: اقتضائات جامعه د...

حجت الاسلام انجوی نژاد: اقتضائات جامعه در برنامه‌ریزی‌ها رعایت شود

استاد حوزه و دانشگاه گفت: پیش از هر برنامه‌ریزی باید اقتضائات جامعه، شهر، نیازهای مردم، نوع تفکرات و ... مورد سنجش و ارزیابی قرار بگیرد.
01 تیر، 1402

محمدحسین کشکولی: هیآت حسینی در استانها،...

محمدحسین کشکولی: هیآت حسینی در استانها، رسومات و تمایزهای بومی خود را برجسته کنند.

مدیر شبکه قرآن گفت: هیأت ها در روایت جلسات خود باید روی تمایزها دست بگذارند؛ استان‌های مختلف باید رسوم بومی خود در عزاداری را منعکس کنند و سعی نکنند مانند هیأت های پایتخت عزاداری های خود را منعکس کنند؛ تمایز بسیاری از استان ها بوم و اصالت آن ها است.
09 تیر، 1401

حجت الاسلام راشد یزدی: مهر استاندارد در...

حجت الاسلام راشد یزدی: مهر استاندارد در اخلاق اسلامی اخلاص است

وی بر لزوم مقبولیت عبادات مومنان از سوی خداوند گفت: این روضه‌ای که من می‌خوانم و روزه‌ای که شما می‌گیرید، اگر خالص و برای خدا نباشد به قول معروف از سوی خداوند استاندارد نبوده است و خدا آن را تایید نمی‌کند. 
18 آبان، 1401

copyright

تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت برای جامعه ایمانی مشعر محفوظ است و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد