این مسجد با راه‌اندازی کارگاه پوشاک، 50 نفر را شاغل کرد

18 مهر 1401

این مسجد با راه‌اندازی کارگاه پوشاک، 50 نفر را شاغل کرد

مسجد نورباران اصفهان از سال ۹۶ با راه‌اندازی یک کارگاه، به تولید پوشاک سالم پرداخته است. آن‌ها مجموعه کاملی از لباس زیر مردانه و زنانه و نوزاد به علاوه حوله و جوراب را با جنس پنبه‌ تولید می‌کنند و 50 نفر را شاغل کردند.

این مسجد با راه‌اندازی کارگاه پوشاک، 50 نفر را شاغل کرد

مسجد نورباران در مرکز شهر اصفهان قرار دارد. مسجدی که برای پیشبرد برنامه‌های فرهنگی خود، محفل و مجتمع فرهنگی را با نام نورباران تاسیس کرد. این مجتمع در یکی از برنامه‌هایش، اردوگاه مهاجران را راه‌اندازی کرد و با همکاری مجموعه‌های فرهنگی دیگر شهرها، برنامه‌های فرهنگی و اردویی را برای جوانان و نوجوانان رقم زد. رویکرد اصلی این مجموعه، تربیتی است که نوجوانان دبیرستانی را با اردوهای سیاحتی و زیارتی و برگزاری هیأت در مناسبت‌های مختلف جذب می‌کند.

 

پرداختن به سبک زندگی سالم با تولید تغذیه و پوشاک

در هشتمین گزارش «روایت تولید» سراغ مجتمع فرهنگی نورباران و مسجد آن‌ها رفتیم. (در اخبار مرتبط همین گزارش آن‌ها را هم بخوانید) این مجموعه در سال ۹۳ تصمیم می‌گیرد تا درآمدزایی هم داشته باشد که بتواند برنامه‌های خود را بهتر پیش ببرد. آنها سراغ سبک زندگی سالم می‌روند. در این مرحله دو شاخه راه‌اندازی می‌شود، ابتدا تولید تغذیه سالم و در گام بعدی تولید پوشاک سالم. از سال ۹۴ فرایند کارهای اقتصادی این مجموعه آغاز می‌شود که در سال ۹۵ تولید تغذیه سالم کلید می‌خورد و در سال ۹۶ هم تولید پوشاک سالم شروع می‌شود.

 

تولید لباس‌های زیر پنبه‌ای با تکیه بر روایات اهل بیت(ع)

یکی از اعضای این مجموعه که عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان است، به دنبال تحقیق و پژوهش روی رنگ‌های گیاهی بود که تحقیقات او و همچنین آیات و روایات پیرامون پوشاک، پایه اولیه فعالیت این مجموعه در حوزه پوشاک سالم می‌شود. مهدی جعفری، مدیر مجموعه لگا وابسته به مسجد نورباران در این خصوص می‌گوید: «تعدادی از بچه‌های فعال مجموعه فرهنگی ما دانش‌آموخته رشته نساجی بودند. این جوانان دست به دست هم دادند و یک کارگاه راه‌ انداختند. در روایات بسیاری از ائمه اطهار (ع) داریم که پوشاک به خصوص لباس‌های زیر باید از جنس پنبه باشد. اخیراً در کشورهای اروپایی هم تحقیقات بسیاری در این زمینه شده است و به این نتیجه رسیده‌اند که لباس‌های زیر غیرپنبه‌ای آسیب‌ها و مضرات بسیاری برای سلامتی دارد. با همین رویکرد در حوزه پوشاک سالم، سراغ تولید لباس‌های زیر پنبه‌ای رفتیم.»

 

۲۲ نوع محصول تمام پنبه داریم

اولین محصول این کارگاه حوله بود که از جنس پنبه و با رنگ‌های ارگانیک تولید شد. جعفری می‌گوید: «کارگاه ما با یک سرمایه اندک که شاید نهایت دو طاقه پارچه بود، راه‌اندازی شد. در گام اول، حوله تولید کردیم و به فروش رساندیم و به مرور با سرمایه درگردشی که داشتیم، وارد تولید لباس‌های زیر شدیم. ابتدا مردانه سپس زنانه و اخیراً نیز تولید لباس زیر بچه‌گانه را شروع کردیم. الحمدلله امروز مجموعه کاملی از لباس زیر مردانه و زنانه و نوزاد به علاوه حوله و جوراب با جنس پنبه‌ای را در حال تولید هستیم و در مجموع ۲۲ نوع محصول تولید می‌کنیم.»

 

پوشاکی که برای محیط زیست هیچ ضرری ندارد

این کارگاه، سه شعار برای خود دارد؛ اول اشتغال‌زایی، سپس سبک زندگی سالم و در نهایت دوست‌دار محیط زیست بودن. در محصولات آن‌ها، رنگ گیاهی استفاده می‌شود که برای محیط زیست هیچ آسیبی ندارد. مدیر مجموعه لگا در این خصوص می‌گوید: «پسآب محصولات شیمیایی در حوزه پوشاک، صدمات بسیاری برای محیط زیست دارد که ما در تولید محصولات خود به سمت استفاده از رنگ‌های گیاهی رفتیم تا برای محیط زیست هیچ آسیبی نداشته باشد. علاوه بر این، ما از هیچ پلاستیکی برای بسته‌بندی محصولات استفاده نمی‌کنیم و بسته‌بندی ما مقوایی است که حتی هزینه اضافی را هم تحمیل نکرده است.»

 

نیازمند سرمایه‌گذار هستیم تا کسب‌ و کار خود را گسترش دهیم

قیمت لباس‌های پنبه‌ای نسبت به محصولات موجود در بازار، بالاتر است، اما مزایای استفاده از آن‌ها براساس داده‌های علمی و آموزه‌های دینی بسیار بیش‌تر است. فرهنگ پوشیدن لباس پنبه‌ای باید ترویج شود. این یکی از خواسته‌های این تولیدکننده جوان کشور است که ادامه می‌دهد: «بسیاری از کشورهای اروپایی امروز به دنبال تولید لباس‌های زیر پنبه‌ای هستند. پنبه به عنوان طلای سفید شناخته می‌شود و قیمت آن در بازار جهانی با دلار تناسب دارد. این فرهنگ باید ترویج شود. توسعه کسب و کار ما نیازمند سرمایه است. ما تمام کارهایمان را تاکنون با استفاده از سرمایه در گردش پیش برده‌ایم. اگر لباس غیر پنبه‌ای تولید می‌کردیم، هم راحت بود و هم متنوع و حتی مشتری بیشتری داشت، اما ما ایستاده‌ایم تا بتوانیم فرهنگ استفاده از لباس پنبه‌ای را ایجاد کنیم، زیرا بسیار مهم است.»

 

۵۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم شاغل شدند

این کارگاه هنوز به آن درآمدزایی لازم برای آن که بتواند کمک‌رسان مسجد، مجتمع فرهنگی و هیأت باشد، نرسیده است، اما آن‌ها برنامه‌هایی برای تحقق این مهم دارند. جعفری می‌گوید: «برنامه‌ریزی ما این است که در سال جاری یعنی ۱۴۰۱ بتوانیم به درآمد و سودی برسیم که بخشی از آن را به مجتمع فرهنگی پرداخت کنیم. در کارگاه ما هم‌اکنون ۵۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشغول به کار شده‌اند که تمرکز ما بر این بوده تا دوزنده‌ها و بسته‌بندی‌کننده‌ها، همگی خانم‌های سرپرست خانوار باشند تا اشتغال‌زایی برای این قشر باشد و کمک‌رسان آن‌ها باشیم.»

 

هیأت‌های دیگر کشور هم می‌توانند از کنار ما درآمد داشته باشند

این جوان یک پیشنهاد بسیار خوب برای هیأت‌های کشور هم دارد تا آنان را هم وارد چرخه تولید و درآمدزایی کند. او می‌گوید: «هیأت‌های مذهبی و مساجد سراسر کشور می‌توانند در محل‌های خود غرفه نمایشگاهی فروش راه بیندازند تا ما به آن‌ها محصولات ارائه کنیم و آن‌ها بفروشند و درآمدزایی داشته باشند. از سوی دیگر، آماده ارائه مشاوره به آن‌ها هستیم تا خود این مراکز به تولید کننده تبدیل شوند و اشتغال‌زایی هم داشته باشند.»

 

ورود مساجد و هیأت‌های مذهبی به امر تولید و اشتغال‌زایی می‌تواند آثار بسیاری داشته باشد که یکی از مهمترین آن‌ها ایجاد پایه درآمدی برای آن‌هاست تا بتوانند بخشی از هزینه‌ها و نیازهای مالی خود را برطرف کنند و هم اینکه برای بسیاری از افراد اشتغال‌زایی کنند.


برچسب

روایت تولید ، فدک ، دفتر اقتصاد

نظرات


استانی
برگزیده ها
در سومین همایش ملی جمعی‌ از ستایشگران جو...

در سومین همایش ملی جمعی‌ از ستایشگران جوان هیأت‌های کشور رقم خورد؛ تجلیل از استاد محمدجواد غفورزاده (شفق)

استاد محمدجواد غفورزاده (شفق)؛ استاد پیشکسوت شعر آیینی در سومین همایش ملی جمعی‌ از ستایشگران جوان هیأت‌های کشور تجلیل شد.
05 خرداد، 1402

از مقام مادر شهید محمد معماریان تجلیل شد

از مقام مادر شهید محمد معماریان تجلیل شد

در آئین اختتامیه چهارمین همایش بانوان فعال در عرصه هیأت در مجتمع یاوران مهدی(عج)، از خانم اشرف السادات منتظری تجلیل به عمل آمد.
03 مرداد، 1401

مهدی امین فروغی: امر اهل‌بیت(ع) نباید فد...

مهدی امین فروغی: امر اهل‌بیت(ع) نباید فدای دیده شدن افراد شود

یکی از هنرمندان و نویسندگان پیشکسوت با تاکید بر اینکه اصل مداحی احیای امر اهل‌بیت(ع) است، گفت: شعر، تاریخ، موسیقی و هر هنر دیگری باید در خدمت احیای امر این بزرگواران باشد
28 اسفند، 1399 | قم

واکنش حجت‌الاسلام بی‌آزار تهرانی درباره...

واکنش حجت‌الاسلام بی‌آزار تهرانی درباره اتفاقات اخیر

اگر کسی بصیرت نداشته باشد، در زمان فتنه دینش از دست می‌رود.
10 مهر، 1401

حجت الاسلام والمسلمین میرزا محمدی: مادحی...

حجت الاسلام والمسلمین میرزا محمدی: مادحین اهل بیت(ع) توسط دست گلچین الهی انتخاب شده‌اند

وی افزود: باید مراقب باشیم درگیر شهوت شهرت نشویم
13 دی، 1398 | قم

copyright

تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت برای جامعه ایمانی مشعر محفوظ است و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد