بیانیه هیآت حسینی در آستانه ماه مبارک رمضان

29 فروردین 1400 | قم

بیانیه هیآت حسینی در آستانه ماه مبارک رمضان

بحمدالله چند سال متوالی است که هیآت حسینی به تأسّی از وجود مبارک امام سجاد علیه‌السلام، مراسمات مناجات‌خوانی در شب‌های ماه مبارک رمضان را احیاء کرده‌اند.

بیانیه هیآت حسینی در آستانه ماه مبارک رمضان

امر ارزشمندی که اگرچه سابق بر این هم در گوشه و کنار کشور شاهد آن بودیم، اما به این وسعت و گستردگی نبود. با شیوع ویروس کرونا در سال گذشته این جلسات و سایر جلسات دینی تحت تأثیر قرار گرفت. رمضان گذشته خسرانی سنگین برای تمام جامعه به‌ویژه عاشقان مناجات و بندگی در این شب‌های عزیز بود. ولی به خاطر شرایط کشور و جامعه، همگی پذیرفتیم که با محدود کردن جلسات، قانون و مقررات را رعایت کنیم تا این بلیّه از سر مومنین رفع شود. 
به برکت دعاهای خالصانه مردم در شب‌های قدر، تا حدودی این بیماری کنترل شد اما متأسفانه با عدم مدیریت‌های بعدی دوباره اوج گرفت و هم‌چنان نیز گرفتار موج‌های این بیماری یکی پس از دیگری هستیم. 
اجتماع ایمانی هیأت‌های سراسر کشور در آستانه ماه مبارک رمضان توجه همگان را به نکات ذیل جلب می‌نماید: 

1. هیآت در محرم سال گذشته رزمایش عقلانیت و منطق را برای همگان به نمایش گذاشتند و دستورات بهداشتی در ایام محرم توسط حسینی‌ها به‌گونه‌ای رعایت شد که زبان‌زد خاص و عام شد و رهبر معظم انقلاب، وزیر بهداشت و سایرین از همراهی حداکثری هیآت در رعایت پروتکل‌ها تقدیر و تشکر کردند. 
2. این سابقه درخشان، برای متولیان امر بهداشت و سایر نهادها اطمینان خاطری به وجود آورد که در نتیجه بعد از آن هم با اقامه مراسمات دینی با همین رویه موافقت شد و بحمدالله هیآت و مساجد بستر انجام مناسک دینی و عبادی را برای جامعه فراهم کردند تا خدای نکرده با تعطیلی این مهم در کنار درد و رنج ناشی از بلیّه کرونا ضربه به سلامت روانی مردم وارد نشود. 
3. ورود بی‌نظیر هیآت در عرصه خدمات اجتماعی برگ زرین دیگری از افتخارات این نهاد مردمی مقدس بود. از کمک به محرومان و رسیدگی به فقرا گرفته تا هراهی با کادر درمان و کمک به بیماران کرونایی، جملگی نشان‌دهنده ایثار و ازخودگذشتگی هیأت‌ها و هیأتی‌ها در این ایّام بود. همان‌گونه که در هنگامه بحران این بیماری، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی نباید تعطیل می‌شد، تعطیلی مساجد، هیآت و مراسمات دینی هم امری غیرمعقول بود چرا که پشتیبانی و امدادرسانی نیروهای مردمی برای عبور از این بحران یقیناً از اصلی‌ترین بستر خود یعنی مسجد و هیأت محقق شده و خواهد شد. 
در کنار این خدمت‌رسانی دعا برای بهبود وضعیت بیماران و عبور از این بحران، امر مهمی است که با اقامه مراسمات مناجات و دعا در مساجد و هیآت دست می‌یابد و باعث ایجاد شور و انگیزه در دل مومنین برای خدمت‌رسانی و تضمین سلامت روانی جامعه می‌گردد. 
4. هیآت حسینی خود را ملزم به رعایت قوانین و دستورات بهداشتی به نحو کامل بر مبنای شریعت دینی و توجه به نظر متخصصان می‌دانند و در این مسیر هرگز کوتاهی به خرج نداده و نخواهند داد. اما خوب است که وضع دستورالعمل‌ها برای سایر اجتماعات و اصناف و.. به درستی صورت پذیرد و با نظارت بر اجرای کامل آن، مسیر برای حل این مشکل هموار شود و حاصل رعایت گروهی با بی‌توجهی جماعتی دیگر از دست نرود. 
5. مقام معظم رهبری سال گذشته در آستانه شب‌های قدر به ستاد ملی مبارزه با کرونا توصیه کردند که از نظر متخصصین امر در حوزه مناسک دینی بهره‌مند شوند و با کمک ایشان نسبت به دستورالعمل‌های بهداشتی مراسمات مذهبی تصمیم‌گیری شود. اما مع‌الوصف این ستاد بعد از ماه محرم از حضور نهادهای متولی امر مناسک دینی در جلسات خود محروم ماند و خود مستقلاً نسبت به تدوین سیاست‌ها تصمیم گرفت. به نظر می‌رسد اگردر لایه حکم‌رانی و سیاست‌گذاری برای تدوین پروتکل‌ها از متخصصین امر دینی استفاده می‌شد و در فضایی هم‌دلانه این قوانین به تصویب می‌رسید، طبیعتاً رعایت آن هم از سوی هیآت بهتر و کامل‌تر شکل می‌گرفت. 
6. با عدم مدیریت صحیح نسبت به تعطیلات نوروزی و اخذ تصمیمات دوگانه و متناقض ستاد کرونا نسبت به جریانات دینی، خوف آن می‌رود که عده‌ای گمان کنند سیاست‌ها و تصمیم‌های این ستاد همراه با اغراض سیاسی بوده و جان مردم بازیچه دست اغراض سیاسی گردیده است. بنابراین توصیه برادرانه ما این است که ستاد کرونا برای حفظ جایگاه و اعتبار خود هم که شده از هرگونه مداخله غیرکارشناسی گروه‌ها و جریان‌های سیاسی ممانعت کرده و حفظ سلامت و جان‌ها و ارواح مردم را بر هر امری مقدم بدارند.

7. سرپیچی از پروتکل‌ها و قوانین بهداشتی وضع‌شده برای اجتماعات که شامل فاصله‌گذاری اجتماعی، زدن ماسک و... می‌باشد امری قبیح و محکوم است و جز موارد بسیار نادر جایی در میان هیآت حسینی ندارد. بنابراین رعایت دستورات بهداشتی در طول ماه مبارک رمضان امری واجب و مفروض بر همه مومنین است. اما با لحاظ تقیّد مومنان و سابقه و عملکرد گذشته دور از انصاف و مروّت است که با تصمیمات غیر هم‌دلانه، نجابت و حیای برآمده از عقلانیت این جماعت را مورد بی‌اعتنایی قرار داده و ضمن محروم کردن عموم مومنین از آثار و برکات جلسات دعا و مناجات، زمینه برای گسترش جلسات معدود زیرزمینی که تقیدی به رعایت این مسائل ندارند، باز شود. 

8. هیآت در کنار برگزاری مراسمات مناجات و دعا و محافل انس با قرآن، خدمت‌رسانی به کادر درمان و بیماران کرونایی، کمک به آزادسازی زندانیان، اطعام به فقرا و نیازمندان و... را جزء وظایف خود و از حکمت‌های این ماه می‌دانند و همواره برای تحقق آن تلاش خواهند کرد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نظرات


استانی
برگزیده ها
شعار مشترک ایام فاطمی 1441 هیآت مذهبی کش...

شعار مشترک ایام فاطمی 1441 هیآت مذهبی کشور اعلام شد.

"مدیون لطف مادر این خانواده‌ایم"
06 دی، 1398 | قم

نخستین فراخوان حمایت از پایان نامه با مو...

نخستین فراخوان حمایت از پایان نامه با موضوع هیئات مذهبی منتشر شد

روابط عمومی جامعه ایمانی مشعر از حمایت پایان نامه‌های مقاطع کارشناسی ارشد، دکترا دانشگاه و سطح سه و چهار حوزه‌های علمیه با موضوعات مرتبط با هیأت‌های مذهبی خبر داد.
26 شهریور، 1397

جلسه داوری پنجمین سوگواره عاشورایی پوستر...

جلسه داوری پنجمین سوگواره عاشورایی پوستر هیأت برگزار شد

به گزارش دبیرخانه سوگواره عاشورایی پوستر هیأت، جلسه داوری این سوگواره در روز جمعه، 24 دی ماه در تهران برگزار شد
25 دی، 1395

لزوم جهاد تبیین و روشنگری در بین آحاد جا...

لزوم جهاد تبیین و روشنگری در بین آحاد جامعه توسط هیآت‌مذهبی

قسمت دوم ویژه برنامه روایت هیأت، هشتم بهمن‌ماه از شبکه افق صداوسیمای‌جمهوری‌اسلامی‌ایران پخش شد.
08 بهمن، 1400

حاج مهدی سلحشور: امروز جمع گسترده مداحان...

حاج مهدی سلحشور: امروز جمع گسترده مداحان جوان باید تبديل به جماعت شوند

این گونه جلسات باید بیش از پیش از برگزار شود تا انس و ملاطفت این جمع نورانی بیش‌تر گردد.
10 بهمن، 1399 | قم

copyright

تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت برای جامعه ایمانی مشعر محفوظ است و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد