دبیر فرهنگی ستاد اربعین قرارگاه خاتم الاوصیا خبرداد طراحی سامانه «ره توشه» برای به اشتراکگزاری ایدهها و تجربیات اربعینی
اولویت خدمت رسانی در داخل کشور و با تمرکز بر مرزهای خروجی در موج بازگشت است.

دبیر فرهنگی ستاد اربعین قرارگاه خاتم الاوصیا خبرداد
طراحی سامانه «ره توشه» برای به اشتراکگزاری ایدهها و تجربیات اربعینی/ اولویت خدمت رسانی در داخل کشور و با تمرکز بر مرزهای خروجی در موج بازگشت است.
به گزارش جامعه ایمانی مشعر، علی جهانشاهی، دبیر ستاد اربعین بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیا(عج) صبح امروز در دومین گردهمایی فعالان مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و چهارمین همایش هیأتهای فعال در عرصه اربعین که با همکاری مسجد مقدس جمکران در شبستان کربلا این مسجد مقدس برگزار شد، طی سخنانی اظهار کرد: با توجه به نیاز گستردهای که همچنان در ایران وجود دارد امیدواریم هیأتیها و موکب داران خدمات خود را به سمت مرزهای خروجی و داخل ایران سوق دهند چرا که ظرفیت های موجود پاسخگوی نیازها نیست. وضعیت در موج بازگشت به مراتب سخت تر است و پیشنهاد می کنیم برخی از موکب ها خدمات خود را از روز اربعین در نقاط مرزی آغاز کنند. با این وجود اگر مجموعه ای قصد برپایی موکب در کشور عراق را دارد بهتر است در قالب همکاری مشترک ایرانی و عراقی صورت گیرد تا زمینه تعمیق روابط ملت ها فراهم گردد.
وی با بیان اینکه اعزام های کاروانی لازم است مورد توجه مجموعهها قرار گیرد، تصریح کرد: افراد زیادی بخصوص خواهران -که برای حضور انفرادی محدودیت هایی دارند- قصد حضور در حماسه اربعین حسینی را دارند که به علت کمبود کاروانها، از حضور در این حماسه محروم می گردند. از طرقی اعزام کاروان های کوچک 40 نفره و قرار دادن یک روحانی برای هر کاروان زمینه بهره برداری بیشتر و ارائه خدمات بهتر را فراهم می نماید. لذا می توان با سر لوحه قرار دادن شعار هر مسجد یک کاروان و هر هیئت یک کاروان امکان افزایش حضور کاروانی را فراهم کرد.دبیر فرهنگی ستاد اربعین قرارگاه خاتم الاوصیا با تاکید بر ضرورت آگاه سازی و فرهنگ سازی مردم و زائران نسبت به این سفر اذعان داشت: سندی آماده شده است که در آن توصیه هایی در زمینه فرهنگ مردم عراق، ملزومات سفر اربعین و ملاحظاتی در زمینه حمل و نقل، بهداشت و درمان، اسکان، تغذیه و... برای آحاد مردم، زائران، موکب داران و مسئولین کاروان ها ارائه شده است که افراد می توانند با برگزاری جلسات حضوری در مساجد و با فعالیت در فضای مجازی به بازنشر و نهادینه سازی آن بپردازند.
جهانشاهی با اشاره به حضور عدم حضور ده ها میلیون نفر از مردم کشور در این حماسه، مطرح کرد: لازم است زمینه استفاده این افراد از دریای خیر و معرفت اربعین فراهم نمود طرح نائبالزیاره طرحی است برای افرادی که امکان حضور ندارند ولی می توان در تامین هزینه سفر دیگران مشارکت کنند. که این طرح را می توان با مشارکت مساجد و هیئات دنبال نمود. همچنین قرائت دسته جمعی زیارت اربعین از مواردی است که لازم است در سطح کشور به آن پرداخته شود.
وی با بیان اینکه تجربه های و ایده های بسیار ارزشمندی در سراسر کشور وجود دارد که می تواند مورد استفاده دیگر فعالان عرصه اربعین قرار گیرد، عنوان کرد: سامانه «ره توشه» برای به اشتراکگزاری تجربهها، ایدهها و محصولات اربعین درنظر گرفته شده است که ان شا الله به زودی رونمایی خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه فعالیت های رسانه ای باید بهعنوان یک سرفصل جدی مورد توجه فعالان قرار گیرد، عنوان کرد: سال گذشته موکب رسانهای فجر به عنوان یک نمونه از کار رسانه ای مردمی در استدیویی در عمود 1120 به تولید بیش از 2300 دقیقه برنامه زنده تلویزیونی پرداخت که در شبکه های استانی، ملی و بین المللی پخش شد. لذا همه فعالان اربعینی لازم است برای انعکاس پیام و فرهنگ اربعین در داخل کشور و در سطح جهانی برنامه ریزی و نقش آفرینی نمایند.
استانی
برگزیده ها

استاد جاودان: باید در جریان هدایت مؤثر باشیم
یکی از اساتید برجسته درس اخلاق حوزه با بیان اینکه جریان هدایت از زمان حضرت آدم تا ظهور حضرت حجت(ع) برقرار است، گفت: ما نیز میتوانیم در این جریان هدایت سهمی داشته باشیم و اگر این وظیفه را به خوبی انجام دهیم، قطعا در تاریخ زنده خواهیم ماند.
حائری: «استودیوخوانی»، نه مداحی استودیویی
علی اکبر حائری، ستایشگر اهلبیت(ع): شما وقتی استودیو خوانی میکنید روی لبه ی تیغ خوانندگی و مداحی قرار می گیرد.
صحبتهای مهم استاد میرباقری در مورد وقایع اخیر
مرحلهای که امروز انقلاب اسلامی باید از آن عبور کند، مرحله عبور از جنگ رسانهای دشمن است.
سید بشیر حسینی: رسانه باید مکمل هیأت باشد نه پارازیت
کارشناس حوزه رسانه با بیان اینکه هیأت نباید اسباب و ابزاری برای رسانه باشد، گفت: هیأت یک رسانه اصیل و بیبدیل است و رسانههای دیگر باید مکمل هیأت باشند نه متعارض و پارازیت هیأت، ما باید از رسانه برای انعکاس و تقویت هیأت بهرهمند شویم.
حجتالاسلام والمسلمین مرتضی وافی عنوان کرد؛ نیازهای اصلی هیأتهای مذهبی برای رسیدن به تحول
سخنران هیأتهای مذهبی ارتباط با مسجد، حوزه و مدرسه، ارزیابی دقیق، پرداختن به مقتلخوانی صحیح و مستند را عامل تحول هیأت دانست و گفت: درب حوزههای علمیه و آموزش و پروش باید به سوی هیأتهای مذهبی باز باشد.