ستایشگران اهل بیت به برگزاری جلسات دعا و مناجات اهتمام داشته باشند/ تأثیر  دعا و مناجات در مهار طغیان گری انسان

12 اسفند 1403

ستایشگران اهل بیت به برگزاری جلسات دعا و مناجات اهتمام داشته باشند/ تأثیر  دعا و مناجات در مهار طغیان گری انسان

هفدهمین نشست صمیمانه جمعی از ستایشگران جوان آستان اهل‌بیت علیهم‌السلام با عنوان «الی‌الحبیب» در آستانه ماه مبارک رمضان برگزار شد.

ستایشگران اهل بیت به برگزاری جلسات دعا و مناجات اهتمام داشته باشند/ تأثیر  دعا و مناجات در مهار طغیان گری انسان

به گزارش روابط عمومی جامعه ایمانی مشعر؛ حجت‌الاسلام  محمد میرزامحمدی مدیر و مؤسس مؤسسه حداث الحسین علیه السلام در هفدهمین نشست صمیمانه جمعی از ستایشگران جوان آستان اهل‌بیت علیهم‌السلام «الی الحبیب» که با حضور جمعی از مداحان جوان اهل بیت و در سالن اجتماعات جامعه ایمانی مشعردر شهر مقدس قم  برگزار شد، با اشاره به ضرورت پرداختن ستایشگران و مداحان به جلسات دعا و مناجات را بیان کردند:در آیه پانزدهم سوره مبارکه فاطر، خدای متعال انسان بما هو انسان را فقیر الی الله معرفی می کند که «يَا أَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى اللَّه؛ بلافاصله پروردگار عالم را نقطه مقابل انسان معرفی می کند و می گوید:«وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيد»
وی در تویح آیه شریفه ابراز داشت: این فقری که آیه دارد اشاره می‌کند، فقر ذاتی‌ست و به تعبیر فلاسفه اگر چیزی ذاتی چیزی شد، لاینفک از آن شی است.
حجت الاسلام میرزامحمدی ادامه داد:این فقر از ابتدای پیدایش، تا تشرف ما به محضر پروردگار عالم با ماست و در این فقر الی الله همه یک نقطه مشترک داریم. از وجود مقدس انبیای الهی حتی پیغمبر خاتم صلی‌الله علیه و آله و ائمه تا فرعون‌ها و فاسدان و فاجرین عالم همه دچار این فقر الی الله هستند؛ لذا در مناجات انبیا و اولیا و حجج الهی می‌بینیم با افتخار به این فقر الی الله اشاره می‌کنند.
وی همچنین اظهار داشت: قرآن کریم مناجات حضرت موسی را به این صورت اشاره می‌کند: «رَبِّ إِنِّي لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَيَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِير؛ بار الها، من به خیری که تو نازل فرمایی محتاجم. » و  در روایات داریم که جناب موسی، نمک خمیر نان خودت را هم باید از ما بگیری. یعنی این پیامبر در نیاز جزئی زندگی خود هم فقیر الی الله است.

مدیر موسسه حداث الحسین علیه السلام مناجات ائمه معصومین را مورد اشاره قرار داد و گفت: در مناجات ائمه علیهم‌السلام هم می‌بینیم که به همین شناسه قرآنی اشاره می‌کنند؛ برای مثال امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام در مناجات مسجد کوفه می‌فرماید: «مَوْلايَ يَا مَوْلايَ، أَنْتَ الْغَنِيُّ وَ أَنَا الْفَقِير... » و یا در دعای کمیل با تعبیر «یا خَبیراً بِفَقْری وَ فاقَتی» آمده است.

وی ادامه داد: حضرت سیدالشهدا علیه‌السلام در قسمت پایانی دعای عرفه می‌فرماید: «إِلَهِي أَنَا الْفَقِيرُ فِي غِنَايَ فَكَيْفَ لا أَكُونُ فَقِيرا فِي فَقْرِي؛ من در عین اینکه ثروتمندترین فرد عالم هستم، أَنَا الْفَقِير.»  و در همین دعای شب پایانی ماه شعبان و شب اول ماه مبارک رمضان از امام صادق(علیه السلام) داریم که  می‌فرماید: «کلّنا فقیر إلی رحمتک»

حجت الاسلام میرزامحمدی خاطر نشان کرد: جایی که ائمه چنین سخنی بگویند، تکلیف ما مشخص است؛ لذا آنهایی که پی به این فقر الی الله خودشان می‌برند، از دوستان پروردگار عالم و به تعبیر قرآن اولیای الهی هستند.
وی همچنین اظهار داشت: انسان اگر به این فقر ذاتی واقف نباشد، به طغیان می‌رسد. خدای متعال در سوره مبارکه علق می‌فرماید: «إِنَّ الْإِنْسَانَ لَيَطْغَى؛ به‌درستی که انسان اهل طغیان و سرکش می‌شود.» کجا؟ « أَنْ رَآهُ اسْتَغْنَى؛ آنجایی که خودش را بی‌نیاز بداند.» حال این دو آیه را کنار هم بگذارید؛ ما انسان را فقیر الی الله خلق کردیم و انسان اگر  خودش را بی‌نیاز بداند، حتی توهم بی‌نیازی هم در او عارض شود، طغیان می‌کند.
این استاد حوزه در تفسیر طغیان ابراز داشت:طغیان آدمی به این نیست که گناه کند، طغیان انسان زمانی است که او را  به الوهیت می‌رساند و فرعون می‌شود؛ قرآن به این طغیان اشاره می‌کند؛ «إِنَّهُۥ طَغَىٰ» و این طغیان هم به‌خاطر این بود که می‌گفت: «أَنَا رَبُّکُمُ الْأَعْلَیٰ» و این اوج سقوط انسان است. دیگر گناه نیست که با توبه از بین برود، چون ادعای ربوبیت و الوهیت می‌کند و انسانی می شود که شناسنامه فقر الی الله خودش را فراموش می کند.

وی ادامه داد:  طغیان آدمی برای وقتی است که احساس کند مجهولی در عالم نیست یا در تخصص و کار و هنر و استعدادی که دارد، دیگر بالادست او کسی نیست و  در طول تاریخ هم کم نبودند، از فرزندان انبیا تا فرزندان ائمه  که در مقابل امام‌زمانشان احساس بی‌نیازی و بعد در یک مرحله ادعای امامت کردند، و این در عرصه منبر و در عرصه مداحی ما هم وجود دارد. 
حجت الاسلام میرزامحمدی بیان کرد: آنهایی که فکر می‌کنند در قلّه هستند، در عرصه رسانه شناخته شده و جمعیت آن‌چنانی دارند، اینها طغیان می‌کنند. ما کسانی را می‌شناسیم که اگر طغیان‌هایی که دارند رسانه‌ای شود، دیگر نمی‌توانند در ایران زندگی کنند؛ ولی با این اوصاف، از عنایات امام حسین علیه‌السلام و آبروداری ایشان است که کسی متوجه نمی‌شود.
وی ادامه داد: طغیان با یک مداح و ستایشگر کاری کرده بود که وقتی او را در قبر گذاشتند حالت صورت و فک و دهانش به‌خاطر روضه‌های دروغی که خوانده بود، بسیار زشت شده بود. لذا فکر نکنید که دیگر ما در قلّه هستیم و به کسی نیاز نداریم. آدم‌هایی که به طغیان می‌رسند، دائم نگاهشان از بالابه‌پایین است و فکر می‌کنند که بقیه رعیت آنها هستند، درصورتی‌که همه ما رعیت و ریزه‌خوار یک امام هستیم.
این سخنران و کارشناس دینی تفرعن و فرعون پنداری را از نتایج طغیان گری انسان برشمرد و گفت: طغیان از انسان فرعون درست می‌کند. مرحوم شیخ علی صفایی حائری می‌گفتند: این فرعونی‌ات در وجود همه ما هست، فقط مصرمان فرق می‌کند. برخی‌ها مصر و سرزمینشان خانه آنهاست، بعضی صندلی و میز کارشان. بعضی رسانه‌شان.
وی در پایان یادآور شد: برای اینکه به این طغیان نرسیم، ائمه آمدند و برای ما دعا جمع کردند. مهم‌ترین کارکرد دعا این است که انسان را به این فقر ذاتی مشرف می‌کند و از طغیان او  جلوگیری می‌کند. این طغیان را ما نمی‌بینیم؛ یا باید آدم استاد داشته باشد که آن چه استاد در خشت خام می‌بیند ما در آینه هم نمی‌بینیم یا ولی خدایی پشت پرده بگوید و  یا در این مسیر سرش به سنگ بخورد که این خیلی خطرش زیاد است.

در دیگر رسانه ها:
خبرگزاری شبستان

نظرات


استانی
برگزیده ها
سومین همایش ملی جمعی‌ از ستایشگران جوان...

سومین همایش ملی جمعی‌ از ستایشگران جوان هیأت‌های کشور برگزار شد.

در سومین همایش ملی جمعی‌ از ستایشگران جوان هیأت‌های کشور مطرح شد؛ بایدها و نبایدها، چالش‌ها و فرصت‌های مداحی
05 خرداد، 1402

محمدحسین طاهری: یازدهمین همایش هیأت‌های...

محمدحسین طاهری: یازدهمین همایش هیأت‌های محوری کشور، با موضوع هیأت و خانواده برگزار می‌شود.

دبیر یازدهمین همایش هیأت‌های محوری و برگزیده کشور گفت: به دلیل اهمیت موضوع خانواده و تاکیدات مقام معظم رهبری در این خصوص، یازدهمین همایش هیأت‌های محوری کشور، با موضوع هیأت و خانواده برگزار می‌شود.
16 شهریور، 1398

رحیم آبفروش: ایام فاطمیه اوج فعالیت‌های...

رحیم آبفروش: ایام فاطمیه اوج فعالیت‌های هیأت‌های مذهبی در حوزه خانواده است

دبیر جامعه ایمانی مشعر گفت: ایام فاطمیه اوج فعالیت‌های هیأت‌های مذهبی در حوزه خانواده است و شعار فاطمیه امسال نیز «مدیون لطف مادر این خانواده‌ایم»، بیان داده‌ شده است.
12 دی، 1398 | قم

دومین همایش ملی جمعی از ستایشگران جوان ه...

دومین همایش ملی جمعی از ستایشگران جوان هیأت‌های کشور به کار خود پایان داد

دومین همایش ملی جمعی از ستایشگران جوان هیأت‌های کشور با عنوان الی الحبیب2 پس از دو روز به کار خود پایان داد.
13 خرداد، 1401

مرتضی اعلایی عنوان کرد: تولید ۱۴۰ هزار ق...

مرتضی اعلایی عنوان کرد: تولید ۱۴۰ هزار قطعه محصول در ۱۵ کارگاه تولیدی

مدیر خانه هنری ماهد گفت: نیروهای مجموعه ماهد با اعتقاد به روضه‌های خانگی در قالب ۱۵ کارگاه تولیدی ۱۴۰ هزار قطعه محصول را با کیفیت بالا تولید و بسته‌بندی کردند و اگر این اعتقاد نبود این حجم از کار نسبت به زمان کوتاهی که در اختیار داشتند شدنی نبود.
11 مرداد، 1400 | تهران

copyright

تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت برای جامعه ایمانی مشعر محفوظ است و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد