حجّت‌الاسلام عابدینی: هیأت و خانواده به‌شکل تنگاتنگی ‌یکدیگر را تقویت می‌کنند

25 مرداد 1398 | قم

حجّت‌الاسلام عابدینی: هیأت و خانواده به‌شکل تنگاتنگی ‌یکدیگر را تقویت می‌کنند

افزایش سن ازدواج، یعنی پشت کردن به نظام خانواده

حجّت‌الاسلام عابدینی: هیأت و خانواده به‌شکل تنگاتنگی ‌یکدیگر را تقویت می‌کنند

حجّت‌الاسلام عابدینی: هیأت و خانواده به‌شکل تنگاتنگی ‌یکدیگر را تقویت می‌کنند/ افزایش سن ازدواج، یعنی پشت کردن به نظام خانواده

افزایش سن ازدواج به‌معنای پشت کردن
حجت الاسلام محمّدرضا عابدینی در نوبت عصر نشست صمیمی ستایشگران جوان آستان اهل‌بیت علیهم‌السلام، روح و اساس دین را محبّت دانست و تصریح کرد: حقیقت نظام تکوین هم محبّت است.



وی با بیان اینکه بزرگانی چون ابن سینا رساله‌هایی با موضوع "عشق، اساس هستی" دارند، تصریح کرد: خدای متعال در نظام وجودی، کاری کرده که اساس ارتباطات، همراه با محبّت به توحید برسد.

حجت‌الاسلام عابدینی افزود: محبّت است که کثرت‌ها را به وحدت می‌رساند و توحید مجسم با محبّت به‌دست می‌آید.

کارشناس مسائل دینی با یادآوری اینکه علامه طباطبایی، سلوک را به ۳ دسته مدح و ذم عامه، ثواب و عقاب و سلوک حُبّی تقسیم کرده‌اند، اظهار داشت: سلوک حبّی، مختص پیامبر اکرم(ص) است که بر پایه محبّت است.

حجت‌الاسلام عابدینی ادامه داد: در نظام هستی علاوه بر انسان، گیاهان و حیوانات هم دارای نظام خانواده هستند و بذرافشانی و تولید مثل دارند.

وی با بیان اینکه اساس خانواده در نظام انسان به رَحِم تعبیر می‌شود، گفت: رَحِم متعلق به زن است و خدا رَحِم را شعبه‌ای از اسم رحمان خدا است و از این طریق، رَحِم را به رحمان بودن خدا وصل می‌کند. اساس تفکر توحیدی حول خانواده این‌گونه است.

حجت‌الاسلام عابدینی ادامه داد: صله ارحام و مراتب رَحِم در این رابطه خود را تجلی می‌دهد.
اینکه در روایات آمده که صله رَحِم به‌جا بیاورید، یعنی اینکه صله محمّد و آل محمّد را به‌جا آورید.

وی با بیان‌ اینکه یکی از مراتب حقیقت رَحِم این است که نظام خانواده شکل می‌گیرد، ادامه داد: نکته بعد این است که رَحِم به ارحام ظاهری ختم نمی‌شود، بلکه آنچه به نظام ولایی وصل می‌شود اصل صله رَحِم است.

کارشناس مسائل دینی، نظام روحی و معنوی انسان را نیز دارای رَحِم دانست و گفت: اگر می‌گوید صله رَحِم، حقیقتش به محمّد و آل محمّد برمی‌گردد.

حجت‌الاسلام عابدینی با بیان اینکه رَحِم رابطه است و باید آن را ایجاد کرد، تصریح کرد: در نظام روحی امکان ندارد رابطه انسان‌ها با ولی قطع شود، بلکه نسبت به ولی خدا جهل پیدا  می‌شود.

وی، اتفاقات عاشورا را نقشه از پیش‌طراحی‌شده خدا دانست و گفت: وقتی یک حرکت همراه با خانواده‌ شکل می‌گیرد، یعنی قصد اولیه‌اش جنگ نیست و حرکت برای صلح است و در مرتبه بعد اگر جنگی بشود تا آخر پایش می‌ایستد.

حجت‌الاسلام عابدینی ادامه داد: رَحِم از یک طرف، وصل به رَحِم بدنی است، از یک‌طرف به رَحِم ولایی وصل است و از طرفی دیگر به رَحِم رحمانی برمی‌گردد.

کارشناس مسائل تربیتی، با بیان اینکه جریان خانواده یک سنّت مربوط به بشریّت است نه اسلام، و خدا آن را قرار داده، تاکید کرد: هرچقدر سنّت الهی فراگیرتر شود، مقابله با او، عقاب شدیدتری دارد.

وی ائمه علیهم‌السلام را رَحِم‌های دینی انسان دانست و گفت: این رَحِم یک مرتبه از رَحِم انسان و خانواده بالاتر است و هرچه محبّت در خانواده بیشتر شود، آمادگی برای محبّت ولایی بیشتر می‌شود. اگر در محبّت بین اعضای خانواده  اختلال ایجاد شود در جریان محبّت با خدا هم اختلال ایجاد می‌شود.

کارشناس مسائل دینی با بیان اینکه نگاه به خانواده برای گسترش مراسمات حسینی و علوی اهمیت دارد، تصریح کرد: ولایتمداری حول پدر در خانواده، تمرینی است برای بلند کردن وزنه ولایتمداری نسبت به ائمه علیهم‌السلام.

حجت‌الاسلام عابدینی ادامه داد: اگر می‌خواهیم هیئات ما بهتر شود باید پیوندهای خانوادگی قوی‌تر شود. هرچقدر رَحِم بدنی تقویت شود، منجر به تقویت رَحِم ولایی می‌شود.

وی با بیان اینکه گفت‌وگوی محبّت آمیز در خانواده، حول رَحِم شکل می‌گیرد و زمینه‌ساز پذیرش ولایت الهی است، گفت: چرا قوم ‌لوط به آن بلا دچار شدند در حالی که گناه زنا، قبل از آن هم وجود داشت؟ علّت این بود که گناه در مقابل سنت‌های الهی انجام شده بود و مقابله با نظام وجود، رخ داده بود.

کارشناس مسائل تربیتی افزود: ایجاد سنت در مقابل سنت الهی، عذاب و لعنی به‌دنبال دارد که منجر به قطع ریشه می‌شود.

حجت‌الاسلام عابدینی، همجنس‌گرایی در غرب را به‌معنای ایجاد سنت در مقابل سنت‌های الهی دانست و گفت: در توافق برجام یکی از نکاتی که طرف غربی به‌دنبال آن بود، این بود که حداقل ما این را بپذیریم که با همجنس‌گراها برخورد نکنیم.

وی یکی از مراتب ایجاد سنت در مقابل سنت‌های الهی را ازدواج سفید دانست و آن را ازدواج سیاه نامید.

کارشناس مسائل تربیتی درباره اهمیت ازدواج گفت: اهمیت ازدواج فقط در تکثیر نسل و ایجاد آرامش نیست که البته آن نیز بسیار مهم است، بلکه مشکل‌گشا بودن ازدواج به‌خاطر این است که رحمانیت خدا را به‌جوش می‌آورد و حقیقت رحمان بودن خدا خودش را نشان می‌دهد.

حجت‌الاسلام عابدینی، افزایش سن ازدواج را پشت کردن به نظام خانواده و در نتیجه تضعیف نطام ولایی دانست و تصریح کرد: وقتی رَحِم بدنی ضعیف شد، رحم ولایی نیز تضعیف می‌شود.

وی با بیان اینکه طبق روایات هرچه به زمان ظهور نزدیک شویم، از هم‌پاشیدگی خانواده بیشتر می‌شود، گفت: جریان عاشورا حرکتی خانوادگی است که ماموریت آن در راستای ظهور است.



حجت‌الاسلام عابدینی با بیان اینکه لایه‌های اولیه جریان عاشورا هنوز استخراج نشده است، گفت: در عاشورا از کودک تا پیرمرد، همه در نظام ظهور نقشی برعهده دارند. امروز اگر حضرت علی اصغر نهضت شیرخوارگان را راه انداخته، ثمره آن این است که کودک‌کشی به‌عنوان بزرگترین جرم تلقی می‌شود.

وی تأکید کرد: اگر این نقش‌ها بهتر دیده شود، تعجیل در فرج هم رخ می‌دهد.

کارشناس مسائل دینی با بیان اینکه خدا در عاشورا سرمایه‌‌ای را رو می‌کند تا ما متوجه نقش آخرالزمانی خود شویم، گفت: اگر قرار نبود کودک شش ماهه نقشی داشته باشد، چرا امام حسین(ع) او را با خود همراه کرد.

حجت‌الاسلام عابدینی تاکید کرد: حضور در مجلس امام حسین، تقویت رحم معنوی را به‌دنبال دارد. از طرفی، تقویت رحم معنوی، تقویت رحم خانوادگی را به دنبال دارد و در مقابل، تقویت رحم خانوادگی، منجر به تقویت رحم معنوی می‌شود و این رابطه‌ای تنگاتنگ است که رحم الهی را به‌دنبال دارد.

وی از هم پاشیدن نظام خانواده را به‌معنای از هم‌پاشیدن نظام ولایی دانست و گفت: رحم بدنی به رحم معنوی گره خورده است.

کارشناس مسائل تربیتی، حضور ستایشگران در مجالس روضه خانگی را حائز اهمیت دانست و گفت: برپایی روضه خانوادگی به‌معنای دعوت از امام است و آمدن امام به یک منزل، به‌معنای آمدن خیر و برکت به آنجا است.

وی تاکید کرد: مداح نباید صرفاً در مجالسی که چندهزار مستمع دارند حضور یابد، بلکه گاهی باید در مجالس خانگی هم حاضر شد تا ایجاد  الگو شود.

حجت‌الاسلام عابدینی در پایان با بیان اینکه انتقال رابطه رحم بدنی، رحم ولایی و رحم الهی  یکی از سوژه‌هایی است که در شعر باید به‌طور قوی مطرح شود، گفت: اگر رابطه ما با اهل ایمان قطع شود، رابطه‌مان با امام هم دچار اختلال می‌شود.

کارشناس مسائل دینی تصریح کرد: اگر رحم خانوادگی را به‌عنوان نازله رحم ولایی و نزدیک‌ترین راه به رحم الهی بدانیم، اهمیت نظام خانواده برای ما روشن می‌شود.

نظرات


استانی
برگزیده ها
حجت الاسلام تقدیری: هیأت باید یک نهاد تر...

حجت الاسلام تقدیری: هیأت باید یک نهاد تربیتی و اثرگذار باشد.

رئیس سازمان مدارس صدرا گفت: ما به هیات باید به عنوان یک ساختار تربیتی و اثرگذار نگاه کنیم؛ هیات یک قرارگاه اصلی جهاد تبیین است.
09 تیر، 1401

اولین کارگاه تخصصی «خط در گرافیک» ویژه ب...

اولین کارگاه تخصصی «خط در گرافیک» ویژه بانوان با حضور استاد نجابتی و اساتید مطرح کشور

ثبت‌نام اولین دوره آموزش تخصصی کاربردهای "خط در گرافیک" ویژه خواهران با حضور اساتید مطرح کشور در قم
22 مرداد، 1397

میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب ا...

میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی مهمان دیگر چهارمین نشست صمیمانه ستایشگران جوان اهل‌بیت علیهم‌السلام بود.

نیلی، وجود چندین هزار هیأت و مسجد را فرصت‌های جبهه انقلاب دانست و گفت: نیروهای جبهه انقلاب، هم بیشتر شده‌اند و عمق فکر آن‌ها افزایش پیدا کرده است.
25 مرداد، 1398 | قم

دوره آموزشی مبانی مهندسی صدا

دوره آموزشی مبانی مهندسی صدا

با ۷۵٪ تخفیف بورسیه ویژه مسئولین صوت هیآت
12 تیر، 1401

برگزاری رویداد روز امید در آستانه ماه شع...

برگزاری رویداد روز امید در آستانه ماه شعبان با موضوع ولایت امام زمان(عج)

رویداد روز امید در آستانه ماه شعبان با موضوع ولایت امام زمان(عج) با حضور 130 هنرمند از سوی جامعه هنر هیات در مسجد مقدس جمکران برگزار می شود.
26 بهمن، 1401

copyright

تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت برای جامعه ایمانی مشعر محفوظ است و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد