السلام علیک یا سید الکریم(علیه السلام)

30 مرداد 1392

السلام علیک یا سید الکریم(علیه السلام)

اهمیّت زیارت حضرت عبدالعظیم علیه السلام

السلام علیک یا سید الکریم(علیه السلام)

زیارت از شیوه های مهمّ زنده نگه داشتن نام و یاد و خاطره پاکان و صالحان است که همواره در فرهنگ اسلامی بر آن تاکید شده است. تشویق های بسیاری در مجموعه روایات نسبت به زیارت مرقد رسول اکرم صلی الله علیه و آله وسلم و زیارت سیدالشهداء علیه السلام و ائمه اطهار و امام زادگان به چشم می خورد که این کار علاوه بر آثار تربیتی برکات معنوی فراوانی در پی دارد. از جمله کسانی که در روایات نسبت به زیارت او سفارش شده است، حضرت عبدالعظیم علیه السلام است که از این سفارش تا حدودی عظمت شخصیت و جایگاه والای او در نزد اهل بیت علیهم السلام معلوم می گردد. حتی در ضمن یکی از روایت های حضرت هادی علیه السلام آمده است که فرمودند: «هرکس قبر اباالقاسم [حضرت عبدالعظیم علیه السلام ] در ری(با شروط آن) زیارت کند، خداوند پاداش او را بهشت قرار می دهد».
بخشی از زیارت حضرت عبدالعظیم علیه السلام

سلام بر تو ای بنده شایسته و وارسته خدا؛ سلام بر تو ای اباالقاسم، فرزند امام مجتبی علیه السلام ؛ سلام بر تو ای که در زیارت تو امید پاداش زیارت سیدالشهداء هست؛ سلام بر تو. خداوند میان ما و شما در بهشت، آشنایی برقرار کند و ما را در گروه شما محشور گرداند و از حوض کوثر جدّتان پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم به دست علی بن ابی طالب علیه السلام سیراب سازد ... از خداوند می خواهم که در راه شما به ما شادی و گشایش دهد و ما و شما را در جوار جدّتان محمد صلی الله علیه و آله وسلم گردآورد و معرفت شما را از ما نگیرد ... .

با دوستی شما و بیزاری از دشمنانتان و تسلیم بودن در برابر خدا به شما تقرّب می جوییم ای سرور من، برای ورود به بهشت شفیع من باش؛ چرا که تو نزد خداوند مقام بلندی داری. خدایا، از تو می خواهم سرانجامم را به سعادت ختم سازی و ایمان و ولایتی را که دارم از من نگیری ... خدایا به کرم، عزّت، عافیت و رحمتت قسم دعایم را مستجاب و زیارتمان را قبول کن و بر محمّد خاندانش درود فرست.

 

گوشه‌هايي از زندگاني حضرت عبدالعظيم حسني(علیه السلام)

ابوالقاسم عبدالعظيم بن عبدا... حسني(ع) در سال 173 ه.ق در شهر مدينه به دنيا آمد. پدر وي «عبدا...» و مادرش «فاطمه» دختر «عقبة‌بن‌قيس» بود. نسبت وي با چهار واسطه به امام حسن مجتبي(ع) باز مي‌گردد. به همين علت حسني شهرت يافت.

در كتاب «عمده‌الطالب» نام برادران حضرت عبدالعظيم اينگونه بيان شده است: «احمدبن عبدا...»، «حسن‌بن عبدا... (معروف به مهفهف)»، «محمدبن‌ عبدا...»، «حسن‌بن عبدا...».او محضر مبارك «امام رضا(ع)»، «امام موسي كاظم(ع)»، «امام علي‌النقي(ع)» «امام محمدتقي(ع)» را درك و از «امام رضا(ع)»، «امام هادي(ع)» و «امام محمدتقي(ع)» روايات و احاديث بسياري نقل كرده است. وي در نظر ائمه معصومين و علماي شيعه به عنوان فردي دانشمند، راوي حديث، مورد اعتماد (ثقه)، آگاه در مسايل ديني، آشنا به احكام قرآني، داراي اعتقادات نيكو، صفاي باطن شناخته شده است.«امام هادي(ع)»‌ اشخاصي كه براي سوالات و مشكلات خود به آن حضرت مراجعه مي‌كردند به پيش وي مي‌فرستاد و مي‌فرمود: از وي راهنمايي بخواهيد. سخن حضرت در نظر مردم به منزله سخن امام به حساب مي‌آمد.

نقل شده است روزي حضرت سيدالكريم به خدمت «امام هادي(ع)» رسيد و عقايد ديني خود را به آن حضرت عرضه داشت. «امام هادي(ع)» ايشان را تأييد كردند و فرمودند. تو از دوستان و نزديكان ما هستي. اين ديدار حضرت با «امام هادي(ع)» به خليفه گزارش شد و خليفه دستور دستگيري حضرت را صادر كرد. حضرت نيز براي مصون ماندن از خطر به صورت ناشناس از شهري به شهر ديگري مي‌رفت تا به ري رسيد و آنجا را براي سكونت انتخاب كرد. وي در كوي سكة‌الموالي در محله ساربانان در زيرزمين يكي از خانه‌هاي شيعيان مدت زيادي را زندگي كرد. حضرت روزها را روزه مي‌گرفت و شب‌ها را عبادت مي‌كرد.از آثار «حضرت عبدالعظيم(ع)» تنها قريب 80 حديث و 2 كتاب به نام‌هاي «خطب» كه حاوي فرمايشات امام علي(ع) و «يوم دليله» كه به گفته «صاحب‌بن‌عباد» شامل اذكار روز و شب است.

 

نظرات


استانی
برگزیده ها
واکنش حاج حسین هوشیار به حوادث اخیر

واکنش حاج حسین هوشیار به حوادث اخیر

باید بررسی‌شود که چرا چشم و گوش برخی از جوانان‌ما به سمت رسانه‌های‌غربی‌است و آسیب‌ها کجاست تا بتوان چاره‌اندیشی‌کرد.
25 مهر، 1401

پیام رهبر انقلاب اسلامی در پی حادثه مصیب...

پیام رهبر انقلاب اسلامی در پی حادثه مصیبت‌بار انفجار در مسجدی در استان قندوز افغانستان

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی بر مجازات عاملان این جنایت بزرگ و جلوگیری از تکرار چنین فجایعی تأکید کردند.
16 مهر، 1400

سومین نشست صمیمانه جمعی از منبری‌های جوا...

سومین نشست صمیمانه جمعی از منبری‌های جوان هیأت‌های‌کشور با عنوان رسالات برگزارشد

سومین نشست صمیمانه جمعی از منبری‌های جوان هیأت‌های کشور تحت عنوان رسالات در مجموعه فرهنگی شهدای هفت‌تیر برگزار شد.
21 آبان، 1400

توصیه سید مجید بنی فاطمه به اهل هیأت؛ به...

توصیه سید مجید بنی فاطمه به اهل هیأت؛ بهره گیری از محتوای نشریه عین

آئین رونمایی از دومین شماره فصلنامه علمی تخصصی مطالعات آئینی "ع" در موضوع هیأت و رسانه با حضور سیدمجید بنی فاطمه و مهدی رسولی و با اجرای دکتر سیدبشیر حسینی به همت مرکز تخصصی احیاء امر در آستانه محرم الحرام 1444 هجری قمری برگزار شد.
05 مرداد، 1401

روز جهانی مسجد

روز جهانی مسجد

از آن هنگام که ایرانیان دروازه دلهای خود را به روی آیین اسلام ناب محمدی گشودند ، هنرمندان این مرز و بوم بسیار کوشیدند تا متعالی ترین گونه هنر خود را درساخت بناهایی به کار گیرند که مأمن روح و دل و جان خسته آدمی است
29 مرداد، 1392

copyright

تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت برای جامعه ایمانی مشعر محفوظ است و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد