در جلسه مدرسه عالی هیأت بررسی شد؛ مولفه‌های کار تشکیلات در هیأت حسینی

18 اردیبهشت 1402

در جلسه مدرسه عالی هیأت بررسی شد؛ مولفه‌های کار تشکیلات در هیأت حسینی

سلسله نشست‌های هیأت و تشکیلات با موضوع مولفه‌های کار تشکیلاتی در هیأت حسینی در سالن جلسات جامعه ایمانی مشعر برگزار شد.

در جلسه مدرسه عالی هیأت بررسی شد؛ مولفه‌های کار تشکیلات در هیأت حسینی

به گزارش روابط عمومی جامعه ایمانی مشعر، دکتر رحمان یاسی در این جلسه اظهار کرد: تشکیلات، مجموعه‌ای انسانی است که تحت مدیریت رهبری معین با دارا بودن برنامه و سازوکار منظم، دستیابی به آرمان و هدف مشخصی را محقق می‌سازد.
وی با اشاره به اینکه آرمان و هدف، نظم، رهبر و افراد چهار رکن اساسی هر تشکیلات هستند، مطرح کرد: آرمان و هدف رکن محوری است چراکه سایر ارکان حول این محور تشکیل شده‌اند.


معاون اسبق مرکز خدمات حوزه‌های علمیه افزود: در یک تشکیلات، تمام اعضا نسبت به آرمان و هدف مشخص آشنا هستند و برای تحقق آن تلاش می‌کنند.
وی با بیان اینکه در سازمان‌ها، رهبر و مدیر سازمان انتصابی است، عنوان کرد: در تشکیلات، رهبر یک وجه خودجوش دارد، درنتیجه افراد نیز نسبت به این فرد، همسو و هم‌گرا هستند.


یاسی با اشاره به اینکه در سازمان‌ها افراد آموزش دیده در اولویت هستند، خاطرنشان کرد: در تشکیلات وجود نیروهای با انگیزه و علاقه‌مند اولویت بیش‌تری دارد.
وی با بیان اینکه تشکیلات بستری برای رشد افراد هستند، تصریح کرد: یک تشکیلات برای اینکه بتواند به اهداف و آرمان خود دست پیدا کند، باید از نظم برخوردار باشد.


معاون اسبق مرکز خدمات حوزه‌های علمیه اهمیت کار تشکیلاتی را مدنظر قرارداد و افزود: قوت، عمق، استمرار، گستردگی و مسیر رشد ازجمله نکات اصلی یک تشکیلات هستند. 
وی ادامه داد: عواملی مانند مذهب، عرق ملی، حب وطن، اعتقاد به ارزش انسانی خاص، تمایل به رسیدن نقطه‌ای مشخص و ... ازجمله دلایلی هستند که می‌تواند موجب ایجاد هدف و انگیزه برای یک تشکیلات باشد.


یاسی با اشاره به دیدگاه شهید بهشتی در فعالیت‌‌های تشکیلاتی دین بنیان، یادآور شد: ازجمله شاخص‌های این دیدگاه می‌توان به عناوینی چون تشکل باید پاسدار ارزش‌ها باشد نه پاسدار خود، نگهبان ارزش‌ها باشد نه نگهبان خود، تشکل باید سازنده ما، آسان کننده خودسازی برای ما و کمکی به سیر الی الله برای شرکت کنندگان در این تشکل باشد، تشکیلات باید به درد مردم بخورد نه اینکه باری باشد بر دوش جامعه اشاره کرد. 


وی با بیان دلایل نهادینه نشدن کار تشکیلاتی در میان نیروهای انقلابی، ابراز کرد: ضعف دانش و بینش تشکیلاتی، عدم تربیت تشکیلاتی و عدم برخورداری از الگوها و اسوه‌های تشکیلاتی ازجمله این دلایل هستند.
معاون اسبق مرکز خدمات حوزه‌های علمیه با اشاره به اینکه در هیأت‌ها با چند قابلیت مهم مواجه هستیم که زمینه کار تشکیلاتی موفق را فراهم می‌کند، بیان کرد: این ویژگی‌ها شامل مشخص و عمیق بودن آرمان و هدف، اقبال بالای مردم جهت حمایت‌های مختلف، وجود زیرساخت‌های فیزیکی مانند مساجد، حسینیه‌ها و تکایا، قابلیت بالای نوآوری و خلاقیت و تنوع و شاخص بودن الگوهای تاریخی است.


وی با بیان مولفه‌های اساسی کار تشکیلاتی در هیأت حسینی، اظهار داشت: تربیت و رشد نیروها و اعضای تشکیلات در هیأت حسینی یک هدف مهم محسوب می‌شود بنابراین اعضای درگیر در امور اجرایی بایستی زمانی اختصاصی جهت معرفت افزایی و اشک و آه داشته باشند.
یاسی با اشاره به اینکه رهبری دستوری در هیأت حسینی اصولا جواب نداده و فاقد کارکرد است، مطرح کرد: نظم و انضباط و تقسیم کار شفاف یکی از ضعف‌های مهم در کارهای تشکیلاتی است.


وی با بیان اینکه نیروهای پای کار تشکیلاتی باید رده‌بندی شوند، عنوان کرد: توان و امکان وقت گذاری، سطح تخصص، سن و سال و جنسیت ازجمله شاخص‌های این رده‌بندی هستند.
معاون اسبق مرکز خدمات حوزه‌های علمیه علقه عاطفی در کنار علقه تشکیلاتی را مدنظر قرارداد و افزود: علقه تشکیلاتی اشاره به احساس امنیت و تشخص اجتماعی دارد که افراد از قبل حضور و عضویت در هیأت به آن دست پیدا می‌کنند.
وی ادامه داد: همچنین ترسی پنهان از طرد شدن و کنار گذاشته شدن از تشکیلات در صورت عدم انجام وظایف محوله نیز در دسته علقه تشکیلاتی گنجانده می‌شود.


دکتر یاسی اضافه کرد: علقه عاطفی اشاره به حس خوب در جمع بودن و وابستگی و علاقه به یک جمع خاص دارد.
وی با تاکید بر لزوم توجه به ظرفیت عظیم بانوان هیأتی، خاطرنشان کرد: در این عرصه و برای استفاده از این ظرفیت باید اقتضائات خاص بانوان، ظرفیت‌های خاص بانوان و تنوع خرده تشکل‌های هیأتی بانوان درنظر گرفته شود.


معاون اسبق مرکز خدمات حوزه‌های علمیه با اشاره به جریان مستمر خلاقیت و نوآوری جهت جذب و نهگداشت اعضا و مخاطبین، تصریح کرد: در این عرصه نیز باید به نکاتی ازجمله توجه به اقتضائات کودک و نوجوان، استفاده از روش‌ها و ابزارهای نوین و موثر و فضای باز ارائه نظرات و ایده‌ها و عملیاتی کردن آن‌ها توجه داشت.

نظرات


استانی
برگزیده ها
نقاره می زنند...مریضی به لطف بانو شفا گر...

نقاره می زنند...مریضی به لطف بانو شفا گرفت

صبح نورانی معجزه به برکت بانویی با کرامت از جنس عشق بر زندگی دخترکی که روحش آماده پرواز بود تابیدن گرفت و حیاتی دوباره را به وی هدیه داد.
16 شهریور، 1392

مراسم «شب وداع» با ماه رمضان در قزوین

مراسم «شب وداع» با ماه رمضان در قزوین

مراسم شب وداع با ماه مبارک رمضان با همکاری 36 هیئت مذهبی و فرهنگی قزوین بیست و هشتم ماه مبارک رمضان همزمان با سه‌شنبه 15 مرداد ماه در قزوین برگزار می‌شود.
15 مرداد، 1392

پیاده روی اربعین نماد گفتمان انقلاب اسلا...

پیاده روی اربعین نماد گفتمان انقلاب اسلامی است

حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه در گردهمایی فعالان مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در عرصه اربعین در مسجد مقدس جمکران با اشاره به اهمیت زیارت اربعین اظهار کرد: این زیارت براساس روایات جزو علامت‌های مومن است
19 مهر، 1397

حجت الاسلام صرامی: نصرت عام نخستین وظیفه...

حجت الاسلام صرامی: نصرت عام نخستین وظیفه ما است.

یکی از اساتید حوزه علمیه گفت: نصرت عام به معنای دعوت دیگران به نصرت از امام است و این موضوع از هر تکلیفی بر ما واجب‌تر است.
30 تیر، 1401

حجت الاسلام تقدیری: هیأت باید یک نهاد تر...

حجت الاسلام تقدیری: هیأت باید یک نهاد تربیتی و اثرگذار باشد.

رئیس سازمان مدارس صدرا گفت: ما به هیات باید به عنوان یک ساختار تربیتی و اثرگذار نگاه کنیم؛ هیات یک قرارگاه اصلی جهاد تبیین است.
10 تیر، 1401

copyright

تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت برای جامعه ایمانی مشعر محفوظ است و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد