حجت الاسلام پناهیان: ادبیات اشتباه موجب دین‌گریزی مردم شده است

14 اردیبهشت 1402

حجت الاسلام پناهیان: ادبیات اشتباه موجب دین‌گریزی مردم شده است

استاد حوزه و دانشگاه گفت: رفتار غلط مدعیان دین‌داری و انقلابی، مشکلات اقتصادی و معیشتی و ادبیات غلط دینی ازجمله مهم‌‎ترین دلایل دین‌گریزی هستند.

حجت الاسلام پناهیان: ادبیات اشتباه موجب دین‌گریزی مردم شده است

به گزارش روابط عمومی جامعه ایمانی مشعر، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان در نهمین نشست جمعی‌از منبری‌های جوان هیأت‌های کشور که به همت جامعه ایمانی مشعر برگزار شد،اظهار کرد: ادبیات طلاب و روحانیون نباید منجر به دین‌زدگی شود.
وی با اشاره به عوامل دین‌گریزی مردم، عنوان کرد: رفتار غلط مدعیان دین‌داری و انقلابی، مشکلات اقتصادی و معیشتی و ادبیات غلط دینی ازجمله مهم‌‎ترین این دلایل هستند.



استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه 80 درصد ضعف بیان دین و 20 درصد نیز ضعف عملکرد داریم، مطرح کرد: این مقدار دین‌گریزی در جامعه که ایجاد شده و لج برخی افراد درآمده است به دلیل این است که مردم از ادبیات دینی ما زده شده‌اند.
وی ادامه داد: ادبیات طلاب با فقه و اصول شکل گرفته است که باید اصلاح شود و به ادبیات قرآنی باز گردد.


پناهیان با اشاره به اینکه قرآن برای همه است و عمومیت دارد، یادآور شد: ادبیات اهل بیت(ع) و معصومین(ع) در مواردی ممکن است متناسب با یک موقعیت خاص باشد ولی قرآن کریم عمومیت دارد.
وی با بیان اینکه ادبیات قرآنی باید احیا شده و رویکرد طلاب تغییر پیدا کند، خاطرنشان کرد: روحانیت و طلاب وکیل مدافعه مردم هستند و به‌خاطر مردم، به سمت ولایت و نرم‌ افزار دین می‌روند.
استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: مردم، طلاب و روحانیون را وکیل مدافع خداوند و یا ولایت می‌دانند و این موضوع باید اصلاح شود.




وی با اشاره به اینکه فضای ادبیات ما، فضای اطاعت است، اظهار داشت: باید فضای ادبیات از سمت اطاعت به سمت قدرت تشخیص حرکت کند، همان‌طور که یاران امام حسین(ع) در شب عاشورا بر تشخیص خود در کربلا مانند.
پناهیان با بیان اینکه نقش مردم در جامعه اساسی است، عنوان کرد: روحانیون باید به مردم بصیرت بدهند تا مردم بتوانند در تشخیص خود به درستی عمل کنند.


وی اضافه کرد: ولایت نیز در جایگاه بالا بردن قدرت تشخیص مردم است ولی متاسفانه در مردم ولایت به عنوان دستور دهنده به مردم شناسانده می‌شود.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: میدان دادن به تشخیص مردم، عامل اصلی مظلوم بودن اهل بیت(ع) بود و این موضوع باید برای مردم تبیین شود.


وی با اشاره به اینکه بزرگ‌ترین مدافعان آزادی جهان اهل بیت(ع) هستند، مطرح کرد: متاسفانه این موضوع به درستی به مردم بیان نشده است که موجب شده امروز برخی واژه آزادی را سرداده و با آن اقدام به ضرب و شتم و به شهادت رساندن طلاب کنند.
پناهیان با بیان اینکه مردم، آزادی و قدرت تشخیص سه رکن اصلی ولایت هستند، خاطرنشان کرد: آزادی در اسلام محدوده گسترده‌تری نسبت به آزادی در غرب دارد.


وی با اشاره به اینکه آزادی در غرب محدود به آزادی دیگران ولی در اسلام نیز محدود به آزادی دیگران است، تصریح کرد: حجاب، مشروب‌خواری و ... ازجمله مواردی است که به عنوان سلب آزادی دیگران شناخته می‌شوند.

نظرات


استانی
برگزیده ها
در جمع فعالان جبهه فرهنگی انقلاب مطرح شد...

در جمع فعالان جبهه فرهنگی انقلاب مطرح شد هشدار آیت‌الله میرباقری نسبت به آسیب افزایش مهاجرت‌های اروپایی

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: برخی از سر غفلت و برخی از روی عمد برنامه‌ریزی می‌کنند تا با افزایش مهاجرت‌ها و تورهای اروپایی فرهنگ غربی‌ها را به ملت ایران تحمیل کنند
28 شهریور، 1398 | قم

برگزاری کمیسیون‌های تخصصی در دوازدهمین ه...

برگزاری کمیسیون‌های تخصصی در دوازدهمین همایش مدیران هیأت‌های محوری و برگزیده کشور

پنج کمیسیون‌های تخصصی با موضوع‌های مرتبط با هیأت و سخنرانی اساتید و کارشناسان مجرب امشب در حاشیه دوازدهمین همایش مدیران هیأت‌های محوری و برگزیده کشور در شهر مقدس قم برگزار شد.
07 دی، 1398 | قم

امروز یکی از مهم‌ترین تهدیدهای شعر هیأت...

امروز یکی از مهم‌ترین تهدیدهای شعر هیأت عوام‌زدگی است.

برنامه زنده روایت هیأت شب گذشته، ششم اسفندماه از شبکه افق صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بنا بر روال هر هفته به موضوع چالش‌ها و مشکلات هیآت مذهبی و لزوم تبیین بیانات رهبر معظم انقلاب در این حوزه پرداخت.
06 اسفند، 1400

الحیدری: امروز نیازمند موکب‌های با بصیرت...

الحیدری: امروز نیازمند موکب‌های با بصیرت هستیم

دبیرکل جنبش اسلامی عهدالله گفت: وضعیت و شرایط موکب‌ها در اربعین نسبت به گذشته خیلی بهتر شده است اما امروز نیازمند موکب با بصیرت هستیم.
02 شهریور، 1401

روایت عبدالرضا هلالی از فعالیت "تکیه گاه...

روایت عبدالرضا هلالی از فعالیت "تکیه گاه آقا مرتضی علی(ع)"

هلالی گفت: این تکیه‌گاه به صورت مستمر و در مدت زمان ۵ ماه از افراد آسیب پذیر و کم بضاعت دعوت کرده تا در این مکان دور هم جمع شوند.
22 بهمن، 1400

copyright

تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت برای جامعه ایمانی مشعر محفوظ است و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد