تهدید رواج مداحی استودیویی در هیأتها
حاج حسین هوشیار: اگر از مداحی سخن می گوییم منظور از مداحیای است که در چارچوب هیأت اجرا میشود.

به گزارش روابط عمومی جامعه ایمانی مشعر، قسمت هشتم از فصل چهارم برنامه «روایت هیات» جمعه، ۲۰ اسفند ماه ۱۴۰۰ از ساعت ۲۰ با موضوع خوانندگی مذهبی یا مداحی استودیویی؟ روی آنتن شبکه افق رفت.
بنابر این گزارش، حاج حسین هوشیار، مداح و ذاکر اهل بیت علیهم السلام در این برنامه گفت: اگر از مداحی سخن می گوییم منظور از مداحیای است که در چارچوب هیأت اجرا میشود؛ با این تعریف مداحی و ذاکری یعنی خواندن و بیان مناقب و مصائب اهل بیت علیهم السلام در مقابل مخاطبان هیأت .
وی افزود: آنچه در استودیو رخ میدهد در این چارچوب نمی گنجد بر همین اساس این نوع اجرا در استودیوها به عنوان خوانندگی مذهبی تعریف می شود. خوانندگی مذهبی می تواند توسط یک مداح انجام شود و این ایرادی ندارد اما برخی از آقایان مداح به دنبال قید شرعی این کار بودند.
هوشیار ابراز کرد: اینکه برخی از مداحان در استودیو به اجرای خوانندگی مذهبی می پردازند قطعاً این نوع خوانندگی با خوانندگی پاپ متفاوت است چرا که مخاطبان این نوع خوانندگی اهل هیأت و هیأتی ها هستند و تنظیم و تصنیف آنها با تنظیم و ملودی های موسیقی های پاپ متفاوت است. در این میان برخی از افراد با عجله وارد کارهای مداحی یا خوانندگی های استودیویی شدند که به علت ضعف در کار موجب شد تا به ساختار مداحی آسیب وارد شود، گرچه در این میان مداحی های استودیویی فاخر نیز تولید شد اما شاهد برخی از کارهای ضعیف هم بوده و هستیم.
این ذاکر اهل بیت(ع) تأکید کرد: همانطور که می دانید عرصه هیأتداری و مداحی، میراث بزرگی است که از گذشتگان برای ما به ارث رسیده است و ما وظیفه و مسئولیت داریم تا این میراث ارزشمند را به آیندگان بسپاریم. گرچه در این میان برخی عقیده دارند که تکنولوژی و سرعت تغییرات آن موجب شده است که هر کس باید فرزند زمان خود باشد و بر اساس اقتضائات روز مداحی کند.
وی ادامه داد: اگرچه این سخن اشتباه نیست اما استدلالی برای ادعای ما محسوب نمی شود، چون ما بر این عقیده هستیم که مسائل فطری و قدسی غیرقابل تغییر است لذا ما نمیتوانیم به بهانه آنکه فرزند زمان خود باشیم از اصول و عقاید دست برداریم؛ در هیأت ساحت قدسی اباعبدالله الحسین علیه السلام وجود دارد که نمی توانیم این ارزش بزرگ و لا یتناهی را کوچک به مخاطب عرضه کنیم.
وی تصریح کرد: به عنوان مثال اگر شخصی الماس گرانبهایی را به فروش بگذارد و مخاطبین و مشتریان توان خرید آن را نداشته باشند آیا آن الماس ارزشمند را قطعه قطعه کرده و به آنها عرضه میکند یا آنکه قدرت خرید مشتریان را افزایش داده و سطح توقع آنها را ارتقا می دهد؟ برخی از دوستان بدون قید و محدودیتی مداحی استودیویی را به بهانه جذابیت بیشتر به مخاطب عرضه می کنند اما متوجه نیستند که ناخودآگاه از رعایت شأن اهل بیت(ع) تنزل می کنند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به رشد تکنولوژی ها و تغییر ذائقه مخاطبان، نیازمند ارائه فرم جدیدی از محتوا در هیآت مذهبی هستیم و ما مخالف تولید این نوع محتوا و مداحی نیستیم اما خطر و تهدید آنجا است که هوس آوردن این نوع خواندن ها را به هیأت داشته باشیم. بر همین اساس است که مقام معظم رهبری میفرمایند: «هیأت باید هیآت بماند»
برچسب
روایت هیات ، هیات ، جامعه ایمانی مشعر ، شبکه افق ، حاج حسین هوشیار
استانی
برگزیده ها

برگزاری ۵ نشست تجربه مانا با حضور اساتید در نخستین روز شانزدهمین همایش مدیران هیآت
نشستهای پنجگانه تجربه مانا با حضور اساتید و کارشناسان برجسته در نخستین روز همایش مدیران هیأتهای محوری و برگزیده کشور برگزار شد.
نشست بررسی شاخصههای ستایشگری تراز انقلاب اسلامی
به همت جامعه ایمانی مشعر و با حضور حاج مهدی رسولی ذاکر اهل بیت علیهمالسلام، به بررسی شاخصههای « ستایشگری تراز انقلاب اسلامی» در قالب دهمین «نشست هیأتپژوهی» پزداخته خواهد شد.
تصاویر دیدهنشده از حرمینعسكریین(ع)
هفت سال پیش در بیست و سومین روز از ماه محرم، اشغالگران و تروریستهای مزدور آنان، در جنایتی هولناك، در شهر سامره، حرم مطهر حضرت امام هادی(ع) و امام حسن عسكری(ع) را تخریب كردند و لعن و ننگ و نفرین ابدی را برای خویش خریدند.
اختتامیه سومین سوگوارههای عکس و پوستر هیات
سومین سوگوارههای عاشورایی عکس و پوستر هیأت که از محرم سال گذشته آغاز به کار کرده بود در تاریخ 25 اردیبهشت کار خود را پایان داد.
با قرائت میثاقنامهای؛هیأتهای مذهبی به ندای رهبری در حوزه خانواده لبیک گفتند
آغاز اجرای طرحهای عملیاتی در حوزه خانواده در هیأتهای مذهبی سراسر کشور