هیأت نباید منبری یا مداح محور باشد

22 بهمن 1400

هیأت نباید منبری یا مداح محور باشد

حاج حسن لاله: هیأت باید قائم به نفرات خود باشد و همه زیر پرچم اهل بیت علیهم السلام کار کنند.

هیأت نباید منبری یا مداح محور باشد

بنا بر این گزارش در بخشی از برنامه روایت هیأت به تفاوت ها و تمایز های هیأت داری در زمان پیش از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و پس از آن اختصاص داشت و بر همین اساس؛ حاج حسن لاله پیشکسوت عرصه هیأت‌داری و مداحی اهل بیت(ع) با اشاره به فضای برگزاری هیأت در زمان طاغوت و حکومت منحوس پهلوی گفت: هیأت و مجالس مذهبی پیش از انقلاب به چند شکل برگزار می شد. یکی از انواع برگزاری، حیاط خانه‌های افراد بود که در دهه های اول دوم سوم  ماه محرم و چند دهه در ماه  صفر به عزاداری و سوگواری سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام می پرداختند.
 وی افزود: یکی از مراسم‌های عزاداری که پیش از انقلاب اسلامی بسیار اثرگذار بود و مردم و جوانان را جذب می کرد برگزاری هیأت های هفتگی در شبهای چهارشنبه، شب های جمعه و شب های شنبه بود. این مراسم ها مختص زمان  خاصی نبود و در تمام هفته‌های سال به صورت مستمر برگزار می‌شد.
 این پیشکسوت عرصه هیأت‌داری  با اشاره به برخی از محدودیت‌ها و خفقان دوران منحوس پهلوی برای برگزاری مجالس عزای امام حسین و اهل بیت علیهم السلام عنوان کرد: پیش از برگزاری هیآت مذهبی به خصوص در ایام دهه‌های ماه محرم، کلانتری و مأمورین محل از مدیران هیآت تعهد می‌گرفتند تا برخی از منبری ها دعوت نشوند، این افراد شامل دکتر شهید محمدجواد باهنر،  حجت الاسلام حجتی کرمانی،  آیت الله العظمی امام خامنه ای، حجت الاسلام علی اکبر ناطق نوری، حجت الاسلام فلسفی، حجت الاسلام شیخ قاسم اسلامی و چند تن دیگر می شد.
لاله  تصریح کرد: آثار و برکات برگزاری هیأت‌های مذهبی در محله های تهران و جایگاه کشور در زمان طاغوت کم نظیر بود به طوری که در هر محله‌ای با برگزاری هیأت تعداد و آمار اعتیاد و فساد بسیار کاهش یافته و خانواده‌ها، جوانان خود را به سمت هیآت مذهبی سوق می دادند.
این پیشکسوت عرصه هیأت‌داری  خاطر نشان کرد: متاسفانه به دلیل خفقان دوران پهلوی برگزاری هیأت مذهبی کم رنگ و رو به تعطیلی رفت در همین زمان پس از قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ شخصا  جلسات هیأت جوانان را راه اندازی کردم، این شروع اولین هیأت‌داری این حقیر در طول عمرم است. پس از مدتی مرحوم شیخ اسماعیل از بزرگان و ریش سفیدان هیأت داری از ما درخواست کرد تا هیأت جوانان سرچشمه تشکیل شود. این هیأت پس از سالیان متمادی فعالیت متصل به هیأت حضرت مسلم شد و از آن زمان تا کنون به عنوان پیش قراول ماه عزا و ماتم امام حسین علیه السلام فعالیت می‌کند.
این پیشکسوت بزرگ در عرصه هیأت و عزاداری امام حسین علیه السلام گفت: قبل از انقلاب هیأت ها توسط مدیریت اداره می‌شد و مدیریت حرف اول را می‌زد اما اکنون جلسات و هیأت های امام حسین علیه السلام یا منبری محور  یا مداح محور هستند و این رویه خوب نیست چرا که جلسه اگر دست گوینده و خواننده باشد در صورت نبود آنها زمین خواهد خورد در حالی که هیأت باید قائم به نفرات خود باشد و همه زیر پرچم اهل بیت علیهم السلام کار کنند.

نظرات


استانی
برگزیده ها
سخنرانی حاج آقا ابوترابی

سخنرانی حاج آقا ابوترابی

متن سخنرانى حاج آقا سيدعلى اكبر ابوترابى (ره) در دوران اسارت در شب نوزدهم ماه مبارک رمضان سال 68
26 مرداد، 1392

حجت الاسلام پناهیان: ادبیات اشتباه موجب...

حجت الاسلام پناهیان: ادبیات اشتباه موجب دین‌گریزی مردم شده است

استاد حوزه و دانشگاه گفت: رفتار غلط مدعیان دین‌داری و انقلابی، مشکلات اقتصادی و معیشتی و ادبیات غلط دینی ازجمله مهم‌‎ترین دلایل دین‌گریزی هستند.
14 اردیبهشت، 1402

یک معتاد همه را معتاد می کند، یک نماز خو...

یک معتاد همه را معتاد می کند، یک نماز خوان چطور؟

ماجرای هیئت های انگلیسی/ یک معتاد همه را معتاد می کند، یک نماز خوان چطور؟
22 مرداد، 1392

صحبت های حجت الاسلام پناهیان در مورد حوا...

صحبت های حجت الاسلام پناهیان در مورد حوادث اخیر کشور

حجاب تنها بهانه بود و نباید بازی منافقین و دشمنان نظام را خورد بلکه امر مهم‌تر نقشه منافقانه دوقطبی‌ساز در کشور‌‌است.
11 مهر، 1401

سعید قاسمی: هیأت‌ها به سمت محرومیت‌زدایی...

سعید قاسمی: هیأت‌ها به سمت محرومیت‌زدایی حرکت کنند

هیأت‌ها به سمت محرومیت‌زدایی حرکت کنندآفت‌های فراروی مداحان بسیار پرمخاطره است
17 اسفند، 1397

copyright

تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت برای جامعه ایمانی مشعر محفوظ است و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد