در میزگرد بزرگداشت حاج علی خورشیدی مطرح شد: احساس بی‌نیازی از اساتید آفت بزرگی برای مداحی است

08 خرداد 1400 | قم

در میزگرد بزرگداشت حاج علی خورشیدی مطرح شد: احساس بی‌نیازی از اساتید آفت بزرگی برای مداحی است

حجت‌الاسلام صادقی واعظ در میزگرد بزرگداشت مرحوم حاج علی خورشیدی گفت: امروز یکی از بزرگ‌ترین آفت‌های مداحی احساس بی‌نیازی از اساتید و پیشکسوتان است

در میزگرد بزرگداشت حاج علی خورشیدی مطرح شد: احساس بی‌نیازی از اساتید آفت بزرگی برای مداحی است

و درادامه: درحالی‌که مداحی فقط مباحث فنی و تخصصی نیست و ما برخی از آموزه‌های مداحی را فقط می‌توانیم از زانو زدن در محضر استاد فرا بگیریم. به گزارش جامعه ایمانی مشعر، میزگرد بزرگداشت مرحوم حاج علی خورشیدی به‌عنوان یکی از برنامه‌های نخستین همایش ملی جمعی از ستایشگران جوان هیأت‌های کشور ظهر امروز به همت جامعه ایمانی مشعر در سالن همایش‌های مجتمع یاوران مهدی(عج) در نزدیکی مسجد مقدس جمکران برگزار و در این میزگرد از خانواده حاج علی خورشیدی تجلیل شد.

حجت‌الاسلام صادقی واعظ از سخنرانان مذهبی کشور با بیان اینکه وقتی به تاریخ ستایشگری در درگاه معصومین(ع) نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که ستایشگران همیشه مورد توجه این بزرگواران بوده‌اند، اظهار کرد: هیچ شاعر و روضه‌خوانی نداریم که خدمت ائمه اطهار(ع) رسیده باشند اما از او در مورد سرودن از امام حسین(ع) سئوال نشده باشد.

وی اضافه کرد: امروز یکی از بزرگ‌ترین آفت‌های مداحی احساس بی‌نیازی از اساتید و پیشکسوتان است درحالی‌که ما برای موفقیت باید مقابل افرادی که یک عمر تجربه کسب کرده‌اند زانو زده و کسب تجربه کنیم؛ مداحی فقط مباحث فنی و تخصصی نیست و ما برخی از آموزه‌های مداحی را فقط می‌توانیم از زانو زدن در محضر استاد فرا بگیریم.

این سخنران مذهبی خاطرنشان کرد: عمری که صرف امام حسین(ع) شده باشد برای انسان باقی می‌ماند؛ اگر ما به دور از خواسته‌های دنیایی برای اهل‌بیت(ع) روضه‌خوانی کردیم آن روضه برای ما در دنیا و آخرت کاربرد خواهد داشت اما اگر در روضه به دنبال هدف دیگری باشیم به بیراهه رفته‌ایم.

وی ادامه داد: ما نسبت به پیرغلامان بی‌احترامی نمی‌کنیم اما توجه لازم را هم به این بزرگواران نداریم و این موضوع گلایه درست و پذیرفته شده است که مطرح می‌شود و باید رفع شود.


*مداح هیچگاه نباید بدقولی کند

همچنین، فلاح از مداحان پیشکسوت استان قم در این میزگرد با بیان اینکه مداحان باید نسبت به وعده‌هایی که برای حضور در هیأت‌ها و مجالس عزاداری می‌دهند اهتمام جدی داشته باشند، عنوان کرد: یک مداح نه فقط باید خوش‌قول باشد و از بدقولی پرهیز کند بلکه قبل از آغاز زمان مداحی باید در مجلس حضور یافته و از سخنان سخنران هم بهره‌مند شود.

وی از اهدای هدایایی توسط ائمه اطهار(ع) به مداحان یاد کرد و افزود: تنها هدف مداح باید رضای معصومین(ع) باشد و در این صورت است که مداحی و روضه به دل مخاطب می‌نشیند و به عمق جان‌ها نفوذ می‌کند.

سید احمدرضا شمس از دیگر مداحان اهل‌بیت(ع) با تاکید بر اینکه ما باید از حرف به عمل برسیم، عنوان کرد: همایش‌ها و گردهمایی‌های مختلف در سطح کشور برگزار می‌شود اما بررسی خروجی این برنامه‌ها از اهمیت بسیاری برخودار است.

خاطرنشان می‌شود، نخستین همایش ملی جمعی از ستایشگران جوان هیأت‌های کشور صبح امروز پنجم خردادماه در مجتمع یاوران مهدی(عج) قم آغاز به‌کار کرده و تا فردا ظهر ادامه خواهد داشت.

 

وی از فعال شدن هیأت‌های مذهبی در عرصه خدمات اجتماعی یاد کرد و گفت: بخش کوچکی از توانایی‌های هیأت‌های مذهبی در جریان خدمات اجتماعی به نمایش گذاشته شد و برای ما اثبات شد که اگر ظرفیت‌های نهفته در هیأت فعال‌سازی شود بسیاری از مشکلات رفع خواهد شد.

آبفروش هدف برگزاری این همایش را هم‌افزایی میان ستایشگران دانست و عنوان کرد: تلاش کرده‌ایم تا با برنامه‌های مختلف بتوانیم طی این دو روز محتواهای مطلوبی به ستایشگران جوان را ارائه دهیم.

در ادامه برنامه‌های روز نخست همایش حجت‌الاسلام والمسلمین میرزامحمدی با موضوع «هنرمندی در بیان کیفیت واقعه» به ایراد سخن خواهد پرداخت.

میزگرد بزرگداشت مرحوم حاج علی خورشیدی، سخنرانی اکبر شیخی با موضوع جایگاه نغمات موسیقی در ستایشگری و سخنرانی سید مهدی حسینی با موضوع تعامل مداح و شاعر از دیگر برنامه‌های نخستین روز برگزاری این همایش است.

عصر امروز نیز کمیسیون‌های تخصصی پیرامون تجربه‌های مانا در حوزه ستایشگری با حضور میثم مطیعی، ابوذر بیوکافی، سید رضا نریمانی، سعید کرمعلی، مهدی رسولی و یونس سبزی برگزار می‌شود.

این همایش در دومین روز برگزاری نیز میزبان سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان با محوریت تحلیل وضعیت روز و سخنرانی منصور ارضی با موضوع ادب نوکری خواهد بود و کار خود را با تجلیل از صادق آهنگران به پایان خواهد رساند.

نظرات


استانی
برگزیده ها
یدالله بهتاش: داشتن غیرت دینی از عوامل ح...

یدالله بهتاش: داشتن غیرت دینی از عوامل حفظ بنیان خانواده است

یکی از ذاکران پیر غلام اهل‌بیت(ع):داشتن اخلاق مناسب در خانواده یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های مورد نیاز همه اعضای خانواده است که اگر پدر خانواده، خانه را از این نعمت محروم کند باید در درگاه الهی نسبت به عملکرد خود پاسخ‌گو باشد.
23 خرداد، 1398

حجت الاسلام معلی: ظرفیت‌های حوزه و هیأت‌...

حجت الاسلام معلی: ظرفیت‌های حوزه و هیأت‌ها در دولت استفاده شود

رئیس اقتصاد مقاومتی حوزه‌های علمیه بر لزوم استفاده از ظرفیت حوزه‌های علمیه و هیأت‌ها در دولت تاکید کرد.
10 اسفند، 1401

سهیل اسعد: راهپیمایی اربعین به‌عنوان تظا...

سهیل اسعد: راهپیمایی اربعین به‌عنوان تظاهرات بین‌المللی اعتراض‌آمیز دنبال شود

مکتب حسینی تنها راهکار رفع بحران‌های اجتماعی دنیاست
29 شهریور، 1398 | قم

السلام علیک یا سید الکریم(علیه السلام)

السلام علیک یا سید الکریم(علیه السلام)

اهمیّت زیارت حضرت عبدالعظیم علیه السلام
30 مرداد، 1392

برگزاری ۵ نشست تجربه مانا با حضور اساتید...

برگزاری ۵ نشست تجربه مانا با حضور اساتید در نخستین روز شانزدهمین همایش مدیران هیآت

نشست‌های پنج‌گانه تجربه مانا با حضور اساتید و کارشناسان برجسته در نخستین روز همایش مدیران هیأت‌های محوری و برگزیده کشور برگزار شد.
25 آبان، 1401

copyright

تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت برای جامعه ایمانی مشعر محفوظ است و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد