خانم اردبیلی: فرزندآوری جهادی در راه خداست
فرهنگسازی کلید حل مشکل جمعیت است

دکتری آیندهپژوهی فرزندآوری را جهاد در راه خدا دانست و با تأکید بر اینکه این موج باید در جامعه نهادینهشده و گسترش یابد، گفت: انرژی، عشق و شور در آدمی باید موج بزند تا منتظر واقعی بوده و مقدمهساز ظهور امام زمان(عچ) باشیم.به گزارش جامعه ایمانی مشعر، خانم اردبیلی در دومین همایش بانوان فعال در عرصه هیأت طی سخنانی با موضوع «تبیین اقدامات هیأت ها در حل مسئله جمعیت»، جمعیت شیعه ایران را مقدمهساز ظهور امام زمان(عج) دانست و اظهار کرد: متأسفانه 18 سالی است که نرخ باروری زیر حد جایگزین رسیده است.
وی بیان کرد: جامعهای که به لحاظ بالانس جمعیتی، نرخش به هم بخورد به سمت سالمندی میرود، پیر شدن جمعیت سبب تبعات فراوانی شده و باید وارد تدبیر شود.
این آیندهپژوه ادامه داد: در همه کشورها اگر نرخ باروری زیر حد جایگزین رود به سمت سیاستهای ابلاغی افزایش جمعیتی میروند اما متأسفانه در کشور اسلامیمان هنوز این قوانین و سیاست ها تصویب و ابلاغ نشده است، ما در یک بازه زمانی به نام فرصت پنجره جمعیتی هستیم که در این بازه زمانی میتوانیم نرخ باروری را تعدیل کنیم و این فرصت تا 20 سال آینده بسته میشود.
اردبیلی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در ارتباط با سالمندشدن جمعیت کشور و لزوم استفاده از فرصت پنجره جمعیتی ابراز کرد: تکتک ما باید در درجه نخست خودمان عامل بوده و اقدام به فرزندآوری کنیم و یا اطرافیان خود را تشویق به فرزند آوری کنیم.
این پژوهشگر عنوان کرد: زن امروز باید یکنهاد کامل باشد چراکه یک زن محور تربیتی و فرهنگی خانواده و جامعه است، زنی که مدیر فرهنگی نباشد در تراز نظام اسلامی نیست.
وی مدیریت و محوریت تربیتی و فرهنگی خانواده، نسل و تمدن جهانی اسلامی را زنان دانست و تأکید کرد: کلید حل جمعیت فرهنگسازی بوده و فقط زنان میتوانند این کار را انجام دهند، به همین دلیل است که میگوییم هر زن در متن و مرکز و خود یک نهاد است.
اردبیلی با اشاره به اینکه جامعه ایرانی یک جامعه دوستدار کودک نیست، افزود: مادر باید احساس کند که خودش و فرزندش در جامعه خواستنی است، این مسئله باید در میان آحاد جامعه فرهنگسازی شود، جامعهای که در آن به کودک اهمیت داده شود این جامعه دوستدار کودک است.
دکتری آیندهپژوهی خرافهپرستی و خرافهگرایی را یکی از مشکلات جامعه دانست و گفت: دختر و پسری که یک درک پایهای از ازدواج پیدا کردند، با حمایت و پشتیبانی خانوادهها میتوانند به سمت ازدواج بروند، اینکه بگوییم دختر و پسر میخواهند ادامه تحصیل دهند و از ازدواج خودداری کنند عاملی برای بالا رفتن سن ازدواج میشود و نمونهای از خرافه گرایی است.
اردبیلی ادامه داد: ادامه تحصیل، زیاد بودن فاصله بین دوران عقد و ازدواج، زیاد بودن فاصله بین فرزند اول و دوم، تکفرزندی و غربالگری سن باروری تا بالای 35 سال نتایج رواج خرافههایی هستند که سبب پایین آمدن فرزندآوری در کشور شدهاند.
وی دولت را موظف به سیاستگذاری و قانونگذاری در شرایط پایین آمدن نرخ باروری در کشور دانست و تصریح کرد: باید موج اجتماعی در کشور برای مطالبه سیاست های افزایش جمعیت ایجاد شود.
دکتری آیندهپژوهی سن باروری زنان را در آمار جهانی بین 15 الی 45 سال خواند و مطرح کرد: در کشور سن باروری زنان به دلایل مختلف بهجای 15 تا 45 سال، به پنج تا ده سال کاهشیافته است.
اردبیلی فرزندآوری را جهاد در راه خدا دانست و با تأکید بر اینکه این موج باید در جامعه نهادینهشده و گسترش یابد، خاطرنشان کرد: انرژی، عشق و شور در انسان باید موج بزند تا منتظر واقعی بوده و مقدمهساز ظهور امام زمان(عچ) باشیم.
وی هیأت را یکی از ظرفیتهای درونی و ویژه برای ایجاد موج فرزندآوری برشمرد و تأکید کرد: تک تک ما باید از خداوند درخواست کنیم به ما بصیرت دهد و رزق و روزی ما را در داشتن اخلاص در راه خدا قرار دهد تا یک منتظر واقعی بوده و مقدمهساز ظهور باشیم.
خاطرنشان میشود، دومین همایش بانوان فعال در عرصه هیأت به مدت دو روز و به همت جامعه ایمانی مشعر در سالن وصال مجتمع یاوران مهدی(عج) برگزار شده است.
استانی

برگزیده ها


تحلیل اساتید حوزه و دانشگاه از اقتصاد اربعین(بخش دوم)
برخی از اساتید حوزه و دانشگاه به بیان دیدگاه خود پیرامون «اقتصاد اربعین» پرداختند.
اولین کارگاه تخصصی «خط در گرافیک» ویژه بانوان با حضور استاد نجابتی و اساتید مطرح کشور
ثبتنام اولین دوره آموزش تخصصی کاربردهای "خط در گرافیک" ویژه خواهران با حضور اساتید مطرح کشور در قم
حجت الاسلام میرزامحمدی: فاطمیه بهترین فرصت برای تبیین جایگاه زن و خانواده است
استاد حوزه علمیه با اشاره به وقایع و حوادث اخیر، اظهار کرد: همیشه از تهدیدها تولید فرصت داشتهایم.
حجت الاسلام قمی: برای فرزندآوری از خود مردم کمک بخواهید
قمی با اشاره به اهمیت موضوع فرزندآوری گفت: یکی از دلایل با افتخار پیوستن من به این پویش ان شا الله پرشور و مردمی این است که باور دارم درست ترین راه این است که مسائلی که به مردم باز می گردد را باید با خود مردم طرح کرد.