هیأت نباید منبری یا مداح محور باشد
حاج حسن لاله: هیأت باید قائم به نفرات خود باشد و همه زیر پرچم اهل بیت علیهم السلام کار کنند.

بنا بر این گزارش در بخشی از برنامه روایت هیأت به تفاوت ها و تمایز های هیأت داری در زمان پیش از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و پس از آن اختصاص داشت و بر همین اساس؛ حاج حسن لاله پیشکسوت عرصه هیأتداری و مداحی اهل بیت(ع) با اشاره به فضای برگزاری هیأت در زمان طاغوت و حکومت منحوس پهلوی گفت: هیأت و مجالس مذهبی پیش از انقلاب به چند شکل برگزار می شد. یکی از انواع برگزاری، حیاط خانههای افراد بود که در دهه های اول دوم سوم ماه محرم و چند دهه در ماه صفر به عزاداری و سوگواری سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام می پرداختند.
وی افزود: یکی از مراسمهای عزاداری که پیش از انقلاب اسلامی بسیار اثرگذار بود و مردم و جوانان را جذب می کرد برگزاری هیأت های هفتگی در شبهای چهارشنبه، شب های جمعه و شب های شنبه بود. این مراسم ها مختص زمان خاصی نبود و در تمام هفتههای سال به صورت مستمر برگزار میشد.
این پیشکسوت عرصه هیأتداری با اشاره به برخی از محدودیتها و خفقان دوران منحوس پهلوی برای برگزاری مجالس عزای امام حسین و اهل بیت علیهم السلام عنوان کرد: پیش از برگزاری هیآت مذهبی به خصوص در ایام دهههای ماه محرم، کلانتری و مأمورین محل از مدیران هیآت تعهد میگرفتند تا برخی از منبری ها دعوت نشوند، این افراد شامل دکتر شهید محمدجواد باهنر، حجت الاسلام حجتی کرمانی، آیت الله العظمی امام خامنه ای، حجت الاسلام علی اکبر ناطق نوری، حجت الاسلام فلسفی، حجت الاسلام شیخ قاسم اسلامی و چند تن دیگر می شد.
لاله تصریح کرد: آثار و برکات برگزاری هیأتهای مذهبی در محله های تهران و جایگاه کشور در زمان طاغوت کم نظیر بود به طوری که در هر محلهای با برگزاری هیأت تعداد و آمار اعتیاد و فساد بسیار کاهش یافته و خانوادهها، جوانان خود را به سمت هیآت مذهبی سوق می دادند.
این پیشکسوت عرصه هیأتداری خاطر نشان کرد: متاسفانه به دلیل خفقان دوران پهلوی برگزاری هیأت مذهبی کم رنگ و رو به تعطیلی رفت در همین زمان پس از قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ شخصا جلسات هیأت جوانان را راه اندازی کردم، این شروع اولین هیأتداری این حقیر در طول عمرم است. پس از مدتی مرحوم شیخ اسماعیل از بزرگان و ریش سفیدان هیأت داری از ما درخواست کرد تا هیأت جوانان سرچشمه تشکیل شود. این هیأت پس از سالیان متمادی فعالیت متصل به هیأت حضرت مسلم شد و از آن زمان تا کنون به عنوان پیش قراول ماه عزا و ماتم امام حسین علیه السلام فعالیت میکند.
این پیشکسوت بزرگ در عرصه هیأت و عزاداری امام حسین علیه السلام گفت: قبل از انقلاب هیأت ها توسط مدیریت اداره میشد و مدیریت حرف اول را میزد اما اکنون جلسات و هیأت های امام حسین علیه السلام یا منبری محور یا مداح محور هستند و این رویه خوب نیست چرا که جلسه اگر دست گوینده و خواننده باشد در صورت نبود آنها زمین خواهد خورد در حالی که هیأت باید قائم به نفرات خود باشد و همه زیر پرچم اهل بیت علیهم السلام کار کنند.
استانی
برگزیده ها

کمک برای پناهجویان افغانستانی
مزایده اثر هنری پتهدوزی جهت کمک به پناهجویان افغانستانی
یک معتاد همه را معتاد می کند، یک نماز خوان چطور؟
ماجرای هیئت های انگلیسی/ یک معتاد همه را معتاد می کند، یک نماز خوان چطور؟
آنچه هیأتیها باید در خصوص ارتباطگیری و جذب بدانند
آنچه هیاتیها باید در خصوص ارتباطگیری و جذب بدانند استاد دانشگاه به تشریح عوامل مهم و عملی در جذب و ارتباطگیری در هیآت پرداخت.
استادپناهیان: باید از مردمی بودن اربعین دفاع کنیم
استاد برجسته حوزه علمیه گفت: باید از مردمی بودن اربعین دفاع کنیم چراکه اگر درگیر بروکراسیهای اداری و دولتی شود نتیجههای خوبی نخواهد داشت.
حجتالاسلام حقانی: وجود نازنین حاج قاسم در کرمان به ما افتخار، عزت و آبرو داد
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری بر شناسایی آسیبها و آفتها تاکید دارند و یکی از آسیبها، مشغول شدن به خودمان است گفت: رهبر معظم انقلاب مدتها است که ما را به جریانی غیر از خودمان دعوت میکند.