تصاویر دیدهنشده از حرمینعسكریین(ع)
هفت سال پیش در بیست و سومین روز از ماه محرم، اشغالگران و تروریستهای مزدور آنان، در جنایتی هولناك، در شهر سامره، حرم مطهر حضرت امام هادی(ع) و امام حسن عسكری(ع) را تخریب كردند و لعن و ننگ و نفرین ابدی را برای خویش خریدند.

اینجا سامراست ، قبور مطهر امام هادی (ع) و امام حسن عسکری (ع) . جایی که این روزها ضریح موقتی دور تا دور آن را گرفته است .
به جز این دو امام ، این شخصیت ها نیز در ضریح امامین عسکریین مدفونند :
نرجس خاتون
نرجس خاتون، مادر بزرگوار حضرت ولي عصر(عجل الله تعالي فرجه الشريف)، در 260 ق از دنيا رفت و در كنار قبر دو امام بزرگوار، داخل ضريح آن ها، به خاك سپرده شد. اين بانوي بزرگوار فرزند شيوعا، پسر قيصر روم، بود كه به عنوان كنيز به سامراء آمد و حكيمه خاتون او را به امام حسن عسكري بخشيد. نام اين بانو در روم « مليكا » بود و از نسب مادري به شمعون و همچنين حواريين حضرت مسيح مي رسيد. پس از پذيرش اسلام نام وي به « نرجس » تغيير يافت اما به نام هاي ديگري چون ريحانه، سوسن و صيقل نيز ناميده مي شد. اين بزرگوار پس از فوت، در خانه امام حسن عسكري در محل سكونت خويش، كنار امام دفن شد كه اكنون داخل ضريح مطهر امامين و پشت سر آن ها قرار دارد.
حكيمه خاتون
حكيمه خاتون، دختر بزرگوار امام جواد(عليه السلام) و عمه امام حسن عسكري(عليه السلام)، در دوران غيبت صغري به عنوان وكيل و نماينده حضرت مهدي (عجل الله تعالي فرجه الشريف) بود. به هنگام رحلت امام جواد(عليه السلام)، او كه كودكي بيش نبود، تحت سرپرستي امام هادي(عليه السلام) قرارگرفت و در زهد و تقوا سرآمد زنان عصر خود شد. از افتخارات اين بانوي بزرگوار تربيت و سرپرستي نرجس خاتون، مادر امام زمان (عجل الله تعالي فرجه الشريف)، بود. وي در 274ق وفات يافت و داخل خانه امام هادي(عليه السلام) دفن شد. اين بانو را در سمت پايين پاي امام عسكري (ع) و امام هادي (ع) به خاك سپردند .
حديثه، ام العسكري
مادر حضرت امام حسن عسكري(عليه السلام) را به سبب آن كه جده امام زمان است به « جدّه » ياد كرده اند. نام هاي اين زن با تقوا و زاهد حديث، حديثه، سوسن، سليل و ريحانه بوده است. در متون از وي با عنوان « وكيل » يا « نماينده حضرت مهدي(عجل الله تعالي فرجه الشريف) » ياد شده است. زيرا شيعيان از حكيمه خاتون، عمه امام حسن عسكري(عليه السلام)، در زمان غيبت صغري سؤال كردند كه اينك به چه كسي رجوع كنند. ايشان گفت: « به جدّه » ؛ يعني مادر ابي محمد(عليه السلام). مادر امام حسن(عليه السلام) تا 262 ق زنده بود. او را پس از فوت در آستان عسكريين، در خانه مسكوني خود، به خاك سپردند.
حسين بن علي)عليه السلام(
حسين فرزند امام هادي(عليه السلام) و برادر امام حسن عسكري(عليه السلام) است. او و امام حسن عسكري را « سبطين » مي خواندند. حسين به امامت برادر خود، امام حسن عسكري(عليه السلام)، ايمان داشت و از پيروان او بود. وي را از عابدان و زاهدان زمان خود دانسته اند. گويند صداي حضرت حجت شبيه صداي عمويش حسين بود. اين بزرگوار در پايين پاي مبارك امام هادي(عليه السلام) و عسكري(عليه السلام) دفن شده است.
ابوعبدالله جعفر بن علي
ابو عبدالله جعفر فرزند امام علي النقي(عليه السلام) است. او را پس از فوت، در خانه پدرش، همان جا كه امام هادي دفن است، به خاك سپردند.
سمانه بنت علي)عليه السلام(
سمانه يا سمانه مغربيه، مادر امام هادي(عليه السلام)، ملقب به « ام الفضل » و « سيده »، از زنان فاضل و زاهد روزگار بود كه بيشتر روزها را روزه داشت و شب ها به نيايش مي پرداخت. او در خانه امام هادي(عليه السلام) از دنيا رفت و درهمان جا، كنار فرزندش، دفن شد.
ابوهاشم جعفري
داوود بن قاسم فرزند اسحاق بن عبدالله بن جعفر بن ابي طالب و از نواده هاي جعفر طيار است. قبر او در داخل ضريح و آستان عسكريين قرار دارد. اين بزرگوار از مادر به محمد بن ابي بكر نسب مي برد زيرا مادرش، ام حكيم، دختر قاسم بن محمد بن ابي بكر است. او محضر پنج امام را درك كرد و از ياران امام رضا(عليه السلام)، امام جواد، امام هادي و امام عسكري شمرده شده است.
به گفته «تقویم شیعه» حرم شریف امامان هادی و عسکری علیهما السلام در سامرا، قریب 13 بار در طول تاریخ به دست ناصبیها تخریب شده و توسط محبان اهل بیت(ع) تجدید بنا شده است.
به گزارش عقیق مراحل ساخت ضريح مطهر امامين عسگريين چندي پيش در قم آغاز شد و هم اكنون نيز ادامه دارد .در اين كارگاه دربهاي حرم مطهر عسکريين نيز در حال ساخت مي باشد.
منبع : عقی
استانی
برگزیده ها

حجتالاسلام والمسلمین پناهیان: قهر کردن با صندوق رقیب اصلی ما در انتخابات است
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه رقیب اصلی ما در این انتخابات قهر کردن با صندوق است، گفت: نمایندگان افکار متعدد در جامعه باید در صحنه باشند
جامعه منبریهای جوان هیأتهای حسینی برای اقامه جهاد تبیین همعهد شدند
این نشست فصلی برای چهارمینبار به عنوان حرکت منبریهای جوان هیأتهای حسینی ششم اسفندماه با حضور چهرههای شاخص منبر از استانهای کشور برگزار شد،
اجرای پویش ملی کتابخوانی «مثبت سه» با جایزه ارزنده "یک واحد آپارتمان در استان تهران"
دبیر پویش ملی کتابخوانی «مثبت سه» در نشست رابطان استانی این پویش گفت: قطعا این کتاب به تنهایی برطرفکننده بحران جمعیت نخواهد بود / تا چند سال آینده پنجره جمعیتی ایران بسته خواهد شد.
همزمان با ایام فاطمیه و در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، «پایگاه شعر هیأت» رونمایی شد.
این پایگاهِ جامع که به همت دفتر شعر جامعه ایمانی مشعر راهاندازی شده است و شامل بیش از ۲۰۰۰ شعر از حدود ۳۰۰ شاعر در ۱۱۰ موضوع است؛ به نشانی www.shereheyat.ir در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.
کمک برای پناهجویان افغانستانی
مزایده اثر هنری پتهدوزی جهت کمک به پناهجویان افغانستانی