مصطفی ملایی:هیأتهای مذهبی از مهمترین سرمایههای اجتماعی در کشور هستند.
استاد دانشگاه هیأتهای مذهبی را از مهمترین سرمایههای اجتماعی کشور دانست.
به گزارش روابط عمومی جامعه ایمانی مشعر، مصطفی ملایی امروز 14 تیرماه در آیین اختتامیه سومین اجلاس رابطان جامعه ایمانی مشعر که در مجتمع فرهنگی یاوران مهدی(عج) برگزار شد، گفت: خلاقیت و نوآوری، نفوذ واقناع مخاطب، کار تیمی و شبکه اجتماعی، مدیریت تعارض و مدیریت زمان 5 زمان مهارتی هستند که در سال 2019 به عنوان 5 مهارت مهم در مدیریت اجتماعی بیان شده است.
وی افزود: یکی از ائمه جماعات نمونه کشوری که نماز جماعت صبح ایشان بسیار شلوغ تر از نماز مغرب و عشای بسیاری از ائمه جماعات است رمز و راز موفقیت خود را تشریح سلام بلند به افراد و جمعها، لبخند زدن، دست دادن ونگاه کردن به مخاطبان بیان کرد.
سرمایهدارایی است که ارزش افزوده ایجاد میکند
استاد دانشگاه تصریح کرد: سرمایه به معنی دارایی است که ارزش افزوده ایجاد میکند؛ هیأت یکی از مهمترین سرمایههای اجتماعی در کشور است؛ در ترکیب اتاق فکر هیأت باید از افراد متخصص و با تجربه و با مهارت استفاده کرد که به هر میزانی از این تعداد استفاده شود، سرمایه انسانی ما بیشتر میشود.
این فعال فرهنگی یادآورشد: سرمایه اجتماعی به معنی با هم بودن انسانها است؛ مهمترین نکته در سرمایه اجتماعی، میزان ارتباطات است؛ میزان در دسترس بودن یکی از خط کشهای بسیار مهمی است که مدیر هیأت باید رعایت کند.
ملایی گفت: مورد اعتماد بودن و در دسترس بودن و رفع نیازها از جمله مهمترین لوازمی است که یک مدیر برای ارتقای سرمایه اجتماعی خود در هیأت نیاز دارد؛ مدیر هیأت و امام جماعت و روحانی هیأت باید در دسترس افراد باشد.سرمایه اجتماعی و همافزایی
عضو سابق شورای شهر قم عنوان کرد: نقش هیآت مذهبی بسیار مهم تر از نقش احزاب است زیرا کار هیأت دلی است که توان همافزایی بسیار بیشتری دارد؛ همافزایی نیز به معنی سینرژی است یعنی توان جمع بیشتر از توان تک تک افراد جمع است.
وی افزود: اوج سرمایه اجتماعی در ایران محرم و نیمه شعبان است؛ عید نوروز و عزاداری ها و حتی ایام شادی کلان و خرد از جمله عروسیها از جمله کانونهای سرمایه اجتماعی در ایران هستند؛ ایران در سال 2018 ایران را در جایگاه 55 سرمایه اجتماعی قراردادهاند؛ ترکیه کشور صدم در جهان است.
استاد دانشگاه تصریح کرد: سرمایه سازی به معنی گرمی اجتماع انسانی است؛ نگاه دینی ما به جمعهای کوچک ولو به یک مهمانی با چای تاکید دارد که امام راحل نیز در این خصوص یک بحث بسیار جالب را مطرح کردند که گروههای فعال فرهنگی همیشه باید با هم ارتباط داشته باشند، ولو برای خوردن یک چایی در کنار هم جمع شوند.
14 رکن شبکهسازی
این فعال فرهنگی یادآورشد: تحقیقات گروه بندی، اعضا، توانمندسازی، تامین منابع، خدمات، تامین محتوا، ابزار ارتباطی، تبلیغات، ارتباطات، مشارکت، سنجنش و شباهت و... از جمله ارکان شبکه سازی هستند.
ملایی گفت: در ابتدا باید یک برنامه راهبردی و سیاست گذاری داشته باشیم که این مساله با تحقیقات و مشاوره حاصل میشود؛ در گروه بندی نیز باید ساختار سازی و کارگروهسازی کنیم.
عضو سابق شورای شهر قم عنوان کرد: تشکیل جلسات باید به شکل مشترک در سطح استان، محله، چند هیأت، تفکیک جنیست، موضوعات، زمان و... است؛ از جمله برگزاری جلسات با موضوع پیرغلامان و مدیران و اعضا و... که برخی هیآت از جمله موج الحسین(ع) نمونه موفق این کار هستند.
وی افزود: هیأتها باید بانک اطلاعات برنامهها و یا پروژهها را شکل دهند؛ اهداف، برنامه، نیرو، اشخاص، رابطان و زمان و ملاحظات از جمله بخشهای این بانک هستند؛ در هدف گذاری اتبدا باید نیازها را در نظر بگیریم که از جمله آنها شامل عامل حرکتی شامل مساله و کمبود و نقد و نظر و... است.
استاد دانشگاه تصریح کرد: خواسته، دومین گام هدفگذاری است؛ تفاوت خواسته با نیاز در قصد و اراده است؛ سومین گام، سائقه به معنی تشدید یا تضعیف خواسته است؛ گام چهارم نیز هدف است که به معنی نتیجه مطلوب است؛ نیاز رفع شده به صورت بالقوه را هدف مینامند.
این فعال فرهنگی یادآورشد: در حوزه توانمندی می توانیم کارگاه های تخصصی و... برگزار کنیم؛ تامین منابع نیز با تجمیع توانمندیها حاصل میشود؛ از دیگر سوی هیأت باید ارایه خدمات کند تا کارکردهای خود را توسعه دهد.
ملایی گفت: خلاصه هفت مرحله اول شامل این سوالات است که ابتدا چه برنامه ای، در چه ساختاری با چه انسانهایی و با چه منابعی می خواهیم کار کنیم.
عضو سابق شورای شهر قم عنوان کرد: در بخش تبلیغات هم باید هیأت را معرفی کنیم و هم خدمات هیأت را؛ در بخش مشارکت نیز باید برای همه افراد هیأت کار تعریف کنیم؛ در زمینه شباهت نیز باید سعی کنیم که روی مشترکات تاکید کنیم؛ در زمینه رفتاری و سنجش و ارزیابی نیز باید اصولی را رعایت کنیم تا همگرایی در هیأت افزایش یابد.
استانی
برگزیده ها
حجتالاسلام وافی: هیأت تراز انقلاب اسلامی، حداکثری و اثرگذار است
هیأت تراز انقلاب اسلامی هیأتی است که بتواند خود را به کارکرد حداکثری خود یعنی جریانسازی، تاثیرگذاری و خدمات اجتماعی است برساند.نقد و بررسی کتاب "هیأتهای عزاداری در جامعه ایران" صورت میگیرد
حضورحجتالاسلاموالمسلمین دکتر اسلامی تنها و دکتر جبار رحمانی مولف کتاب، نقد و بررسی کتاب "هیأتهای عزاداری در جامعه ایران" در قالب دوازدهمین "نشست هیأتپژوهی" برگزار میشود.محمدی: امروز معادله جدیدی در منطقه در حال رقم خوردن است
نویسنده و تحلیلگر مسائل فلسطین گفت: یک جنگ طولانی، پیچیده و سخت را در پیش خواهیم داشت و میدانیم که در این جنگ مصیبت، خون و شهادت خواهیم داشت ولی در پایان نصرت الهی نصیب ما خواهد شد.برگزاری چهارمین فراخوان تصویرسازی هیأت
چهارمین فراخوان تصویرسازی هیأت در دو بخش «تصویرسازی هیأت» و «هیأت و مقاومت» برگزار می شود.منصور ارضی: مردم در کنار دوای مادی به دوای معنوی هم نیاز دارند
مداح پیشکسوت اهلبیت(ع) با تاکید بر اینکه مجلس و حرم امام حسین(ع) شفاخانه است، گفت: رعایت نکات بهداشتی لازم است و ما در مجالس خود بهخوبی این نکات را رعایت میکنیم اما همانطور که مردم به دوای پزشکان نیاز دارند به دوای معنوی هم نیازمند هستند.