رحیم آبفروش: باید در عمل زیرساخت حضور «خانواده» در هیأت فراهم شود
هیأتهای مذهبی باید حنجره دادخواهی مردم باشند

جانشین دبیر جامعه ایمانی مشعر با تأکید بر اینکه در حوزه هیأت نقطه شروع هر حرکتی خانواده است، گفت: فراهمسازی زیرساختهای حضور اعضای خانواده و مناسبسازی گفتمان هیأت از جمله منبر و مداحی متناسب با مخاطب خانواده از جمله اولویتهایی است که باید در دستور کار قرار گیرد.
به گزارش جامعه ایمانی مشعر، رحیم آبفروش ظهر امروز در دومین روز یازدهمین همایش هیأتهای محوری و برگزیده کشور که در تالار همایشهای مجتمع یاوران مهدی(عج) برگزار شد، با بیان اینکه در ابتدا نگاه مدیران هیأت به امر خانواده باید تصحیح شود، اظهار کرد: اگر نگاه مدیران نسبت به موضوع خانواده درست نشود هیچ کار عملیاتی، رقم زده نمیشود.
وی با طرح این سؤال که هیأتهای مذهبی آیا مخاطب خود را فرد میدانند یا خانواده، اضافه کرد: خانواده سلول بنیادین جامعه است و باید مخاطب اصلی هیأت باشد.
در ادامه جانشین دبیر جامعه ایمانی مشعر گفت: باید هیأت خود را برای استقبال از مخاطب خانواده با ترکیب جمعیتی خاص خودش، آمادهسازی کنیم، هرچند امروز مساجد هم آماده چنین حرکتی نیستند، امروزه در هیأتها بخش برادران را به خوبی تزیین میکنیم اما در بخش زنان کمتر این به این ظرافتها توجه میشود.
وی با بیان اینکه برخی هیآت آمادگی پذیرش بانوان را ندارد، مطرح کرد: برای اینکه به سمت خانواده حرکت کنیم در مرحله نخست باید بستر حضور و فعالیت بانوان را فراهم کنیم.
آبفروش با اشاره به اینکه باید کودکان هم در مساجد و هیأتها جایگاه ویژهای داشتهباشند، تصریح کرد: مهدکودکهای هیأتهای مذهبی و اتاقهای مادر و کودک باید راهاندازی شود تا توجه هیأت به خانواده قابل احساس باشد.
وی از لزوم ورود هیأت در حوزه خدمات اجتماعی یاد کرد و گفت: امروزه رقابت هیأتها باید بر سر خدمت صادقانه و مخلصانه باشد، برپایی صندوقهای قرضالحسنه و برگزاری اردوهای جهادی از جمله این خدمتهاست اما توقف در این خدمات اجتماعی منطقی نیست و ما باید گامهای فراتری را برداریم.
وی با بیان اینکه هیأتهای مذهبی باید حنجره دادخواه مردم باشند، عنوان کرد: مسجد و هیأت باید پایگاه مطالبهگری مردم باشند و در صف نخست قبل از ورود دروغین دشمن، برای احقاق حقوق مردم تلاش کنند چراکه این مجموعهها برای انقلاب و نظام کاربرد دارند و منصفانه کار را دنبال میکنند.
جانشین دبیر جامعه ایمانی مشعر با تأکید بر اینکه در حوزه هیأت نقطه شروع هر حرکتی خانواده است، اظهار کرد: فراهمسازی زیرساختهای حضور اعضای خانواده و مناسبسازی گفتمان هیأت از جمله منبر و مداحی متناسب با مخاطب خانواده از جمله اولویتهایی است که باید در دستور کار قرار گیرد.
وی با بیان اینکه توجه به مخاطب خانواده مسأله مخاطب هیأت را هم رفع میکند، گفت: مخاطب هیأت یک مخاطب کامل است به همین علت چرخه مخاطب و روند ارائه محتوا به آن باید کامل باشد، هیأت محوری باید به نیازهای مقاطع مختلف سنی افراد توجه کند بهعنوان مثال بتواند سرفصلهای مختلف ازدواج را نیز برای مخاطب آموزش دهد.
آبفروش علت مواجه شدن با بحران مخاطب در هیأتهای مذهبی را بیتوجهی به چرخه مخاطب کامل هیأت و نیازهای این چرخه دانست و اضافه کرد: ما باید در عرصههای مشاوره تربیتی، خانواده، اشتغال، بهداشت و درمان و غیره ورود کنیم چراکه این موارد از کارکردهای هیأت بوده اما متاسفانه برخی هیأت را صوفیگرایانه دنبال و آن را از هویت اصلی دور کردهاند.
وی با تأکید بر اینکه هیأتهای مذهبی باید در حوزه فضای مجازی ورود گستردهتری داشته باشند، گفت: شبکه بزرگی که در هیأتهای مذهبی وجود دارد در هیچ مجموعه دیگری پیدا نمیشود اما این ظرفیت باید ساماندهی شود تا بتوان از آن به شیوه مطلوب استفاده کرد.
استانی
برگزیده ها

تولیت حوزه علمیه مروی: منبر پایگاه خوبی برای تبلیغ دین است
آیت الله تحریری گفت: منبر پایگاه خوبی برای تبلیغ دین است، اولین چیزی که در مقام تبلیغ باید بدانیم معرفت اولیای الهی است.
نقش مداحان در میدان جهادتبیین مبتنی بر اندیشه حضرتآیتاللهالعظمیخامنهای(مدّظلّه العالی)
باحضور: استاد حسن رحیمپور ازغدی


آیین تجلیل از رابطان برتر جامعه ایمانی مشعر، صحنههای دلانگیزی از اخلاص هیأتی و جهادی را ثبت و ضبط کرد.
دست به دست شدن اخلاص روی جایگاه تجلیل