هیأتی که با راه‌اندازی کارگاه ۶۰ نفر را شاغل کرد و با سودش جهیزیه برای دختران نیازمند گرفت

04 فروردین 1402

هیأتی که با راه‌اندازی کارگاه ۶۰ نفر را شاغل کرد و با سودش جهیزیه برای دختران نیازمند گرفت

هیأت جان نثاران اباعبدالله(ع) تبریز در دوران کرونا تولید ماسک و دستکش پلاستیکی برای کمک به کادر درمان و نیازمندان را شروع کرد. این تجربه بعد کرونا آن‌ها را تولیدکننده کرد تا جایی که امروز برای 60 نفر اشتغال‌زایی کرده‌اند.

هیأتی که با راه‌اندازی کارگاه ۶۰ نفر را شاغل کرد و با سودش جهیزیه برای دختران نیازمند گرفت

در ابتدای دوران کرونا، کمبود اقلام پزشکی مانند ماسک، گان و دیگر اقلام موجب شد که مساجد، هیأت‌ها و حسینیه‌ها توسط نیروهای جهادی به کارگاه‌های تولید این اقلام تبدیل شود. این تجربه شیرین موجب شد برخی از مجموعه‌ها با پایان کرونا هم همین رویه را ادامه دهند و این کارگاه‌ها را سرپا نگه دارند حتی برخی از آن‌ها پا را فراتر گذاشتند و این کارگاه‌های کوچک را به تولیدی‌های بزرگ و حتی کارخانه تبدیل کردند.


از سال ۸۳ خیریه هیأت را راه‌اندازی کردیم
در سیزدهمین گزارش روایت تولید و نخستین روزهای سال ۱۴۰۲ که به نام «مهار تورم، رشد تولید» نامگذاری شده است، سراغ هیأت جان‌نثاران حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در تبریز رفتم که بیش از ۴۰ سال سابقه فعالیت در این شهر دارد. این هیأت در تمامی مناسبت‌های سال مجالس جشن و عزا به تناسب برگزار می‌کند و بسیار مورد استقبال مردم است. سیف‌علی نامور مسئول این هیأت می‌گوید: «رویکرد ما این بود که در کنار برگزاری مجالس، همانند اهل بیت (ع) از نیازمندان هم دستگیری داشته باشیم و کمک‌رسان آن‌ها باشیم. از همان ابتدا جسته و گریخته کمک‌رسانی‌هایی داشتیم اما از سال ۸۳ مدون‌تر خیریه جان‌نثاران حضرت اباعبدالله الحسین (ع) کنار هیأت راه‌اندازی کردیم.»

۱۰۶۰ خانواده نیازمند تحت پوشش هیأت ما هستند
این خیریه ۱۰۶۰ خانواده نیازمند را تحت پوشش دارد و در مناسبت‌های مختلف کمک‌رسان آن‌هاست. نامور می‌گوید: «با کمک خیرین در طول سال بسته‌های معیشتی شامل گوشت، حبوبات، برنج، روغن و ... به آن‌ها ارائه می‌کنیم. این خانواده همگی اهالی شهر تبریز هستند که در مضیقه زندگی می‌کنند و تلاش داریم با این کمک‌رسانی‌ها بخشی از مشکلات آن‌ها را برطرف کنیم.»

سالی بیش از ۲۵۰ جهیزیه به دختران نیازمند می‌دهیم
کار اصلی این خیریه اما در حوزه تأمین جهیزیه برای دختران دمه بخت نیازمند است که بتوانند زندگی مشترک تشکیل دهند. نامور می‌گوید: «محور اصلی برنامه‌های تهیه جهیزیه است و در مناسبت‌های مختلف به صورت جمعی جهیزیه به این دختران ارائه می‌کنیم. در روز میلاد حضرت زهرا (س) ۱۴ جهیزیه، روز میلاد امام حسن مجتبی (ع) ۶۹ جهیزیه، روز عید غدیر ۱۱۰ جهیزیه و روز میلاد حضرت رسول اکرم (ص) ۶۳ جهیزیه تهیه و به دست خانواده‌های نیازمند می‌رسانیم. این جهیزیه‌ها کامل است و با کمک خیرین تمام اقلام مورد نیاز یک نوعروس تهیه شده است.»

کرونا هیأت ما را تولید کننده کرد
در دوران کرونا این خیریه در فضای حسینیه هیأت، تولید ماسک و دستکش پلاستیکی را در دستور کار گذاشت که میان نیازمندان و مراکز درمانی توزیع می‌شد این تجربه اما ثمرات دیگری هم برای هیأت داشت. مسئول هیأت جان‌نثاران حضرت اباعبدالله الحسین (ع) تبریز می‌گوید: «در ابتدا تولید محدود داشتیم اما مدتی براساس نیاز بیشتر، دستگاه‌های پیشرفته‌ای برای تولید خریدیم که موجب شد انگیزه‌ای برای ادامه کار باشد. در آن برهه تولید اقلام برای نیازمندان و مراکز درمانی را داشتیم اما با پایان کرونا تصمیم گرفتیم همین روند را برای اشتغال‌زایی جوانان داشته باشیم.»

امروز ۶۰ نفر در کارگاه هیأت ما اشتغال دارند
همان ایام کرونا هم این هیأت به افراد بابت کار حقوق پرداخت می‌کرد اما امروز کار سر و سامان دیگری گرفته است و به سوددهی هم رسیده است. نامور می‌گوید: «در حال حاضر ۶۰ نفر در کارگاه ما به صورت شیفتی مشغول به کار هستند و درحال تولید کیسه نایلونی و کش پلاستیکی هستیم که در بازار توزیع می‌شود.»

درآمدهای کارگاه را برای کمک به نیازمندان هزینه می‌کنیم
درآمد این کارخانه مستقیم وارد حساب خیریه می‌شود. نامور می‌گوید: «این کار ما امروز به سوددهی رسیده است و الحمدلله علاوه برا ایجاد شغل برای افراد موجب رونق کارهای خیریه ما شده است و توانستیم با استفاده از این منابع کمک‌رسانی‌های بیشتری به خانواده‌های نیازمند به خصوص در زمینه تأمین جهیزیه داشته باشیم.»

روزانه ۷ هزار غذای گرم برای مردم خوی طبخ کردیم
کارهای خیر این هیأت صرفاً در شهر تبریز خلاصه نمی‌شود. آن‌ها در مواقع بحرانی مانند سیل و زلزله کمک‌رسان دیگر مناطق کشور هستند. نامور می‌گوید: «در زمان وقوع زلزله خوی در همین ماه‌های گذشته پایگاه امداد و نجاتی در این شهرستان برپا کردیم و روزانه ۷ هزار پرس غذای گرم برای مردم طبخ و توزیع کردیم. در زمان زلزله کرمانشاه نیز ۹۶ کانکس به منطقه بردیم و برای مردم که خانه‌هایشان تخریب شده بود، خانه برپا کردیم. در زمان سیل آق‌قلا هم با جمع هیأتی‌ها به منطقه رفتیم و برای مردم خانه ساختیم.»

ظرفیت‌های هیأت را نادیده نگیرید
سیفعلی نامور مسئول هیأت جان‌نثاران حضرت اباعبدالله الحسین (ع) تبریز معتقد است که هیأت ظرفیتی دارد که می‌تواند برای گره‌گشایی از مشکلات مختلف مردم وارد عمل شود. این ظرفیت را هیأت ما وارد امر اشتغال کرد که الحمدلله برکات آن را دیده‌ایم. هیأت‌های دیگر نیز می‌توانند وارد عرصه مسائل اجتماعی شوند تا بتوانند در کنار برپایی مجالس اهل بیت، گامی هم برای معیشت و زندگی مردم بردارند.

نظرات


استانی
برگزیده ها
سی روز، سی گفتار

سی روز، سی گفتار

هشت: ماه فرصت‌ها
25 تیر، 1392

حاج مهدی سلحشور: خون سردار سلیمانی باید...

حاج مهدی سلحشور: خون سردار سلیمانی باید نقطه بیداری تمام مومنین باشد

یکی از مداحان برجسته کشور گفت: خداوند در قرآن کریم به مومنین فرمان بیداربودن می‌دهد در نتیجه باید خون سردار سلیمانی بیداری در بیداری اسلامی و انقلابی در انقلاب اسلامی باشد.
12 دی، 1398 | قم

سی روز، سی گفتار

سی روز، سی گفتار

سه: روزه، ابزار تزكیه
21 تیر، 1392

فرصتی برای خدمت‌رسانی موکب‌داران پخت غذا...

فرصتی برای خدمت‌رسانی موکب‌داران پخت غذا و نان

جهادگر هیأتی حاضر در صحنه زلزله خوی گفت: نیروهای جهادی و مردمی اولویت نخست را تهیه غذا برای افرادی که بیرون مانده‌اند، می‌دانند.
10 بهمن، 1401

همه ما نسبت به سخنان مان مسئول هستیم

همه ما نسبت به سخنان مان مسئول هستیم

آیت الله جاودان هدایت مردم را از وظایف مهم روحانیون دانست و گفت: ما نسبت به سخنان مان مسئول هستیم زیرا فرشتگان عتید و رقیب همه چیز را می نویسند.
21 اردیبهشت، 1401

copyright

تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت برای جامعه ایمانی مشعر محفوظ است و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد