بیانات آیت الله جوادی آملی در پی پیام تسلیت چهلمین روز رحلت آیت‌الله آقا مجتبی تهرانی

25 بهمن 1391

بیانات آیت الله جوادی آملی در پی پیام تسلیت چهلمین روز رحلت آیت‌الله آقا مجتبی تهرانی

آیت‌الله جوادی آملی در پیام تسلیتی به مناسبت چهلمین روز رحلت آیت‌الله آقا مجتبی تهرانی گفت: آیت‌الله تهرانی عالم عاملی بود که توانست آنچه را که آموخته بود، در رفتارش منعکس کند.

بیانات آیت الله جوادی آملی در پی پیام تسلیت چهلمین روز رحلت آیت‌الله آقا مجتبی تهرانی

جامعه ایمانی مشعر به نقل از خبرگزاری فارس، چهلمین روز ارتحال آیت‌الله آقا مجتبی تهرانی با حضور جمعی از مسئولان کشوری و لشکری در مسجد جامع بازار تهران برگزار شد و طی آن پیام تسلیت آیت‌الله عبدالله جوادی آملی قرائت شد.

در ابتدای این پیام آمده است: ارتحال آیت‌الله حاج‌آقا مجتبی تهرانی را به پیشگاه ولی عصر(عج)،‌ جامعه روحانیت، حوزه‌های علمیه به ویژه حوزه علمیه تهران و مردم تهران و به بیت، شاگردان و ارادتمندان خاص وی تعزیت می‌گویم.

این پیام ادامه می‌دهد: از ذات اقدس الهی مسئلت می‌کنم که حشر وی را اولیاء الهی قرار دهد و به بیت مکرم وی، برادر وی حاج آقا مرتضی تهرانی ارتحال ایشان را تعزیت و تسلیت عرض کرده و تسلیت خاطر این بزرگواران را درخواست می‌کنم.

آیت‌الله جوادی آملی با بیان اینکه مرحوم حاج‌آقا مجتبی تهرانی عمری را صرف علم دینی کرد، ادامه می‌دهد: امید است همچنان این مصداق‌های هدایت در بیت ایشان افروخته باشد.

وی در بخشی دیگر از این پیام با اشاره به نقش مؤثر آیت‌الله مجتبی تهرانی بر حوزه علمیه تهران، تأکید می‌کند: آیت‌الله آقامجتبی تهرانی عالما و متدینا در فضای علمی - دینی نفس می‌کشید و عده‌ای را نیز در این فضا با خود همراه کرد. آنچه باید مورد توجه قرار گیرد، این است که علم باید نافع دین و دنیا باشد. اگر علم نتواند در دین و دنیا مؤثر باشد، مفید نخواهند بود اما آیت‌‌الله آقا مجتبی تهرانی توانسته بود به علم نافع دست یابد.

این استاد حوزه علمیه با اشاره به حدیثی از پیامبر مکرم اسلام (ص) گفت:‌ آن حضرت علم را به دو بخش علم ابدان و ادیان تقسیم کرده‌اند و برخی علم را بر حسب موضوعات و برخی بر اساس غایت آن تقسیم کرده‌اند و بر اساس هر دو نظر آقا مجتبی تهرانی در عرصه علوم دینی عمر پربرکت خود را صرف کردند.

وی در ادامه این پیام آورده است: آیت‌الله آقامجتبی تهرانی در بحث اخلاق از آیات و روایات استفاده می‌کرد و در فقه نیز همین گونه بود و در این عرصه عمری را برای تربیت شاگردان خود صرف کرد و وی در این عرصه هدفش ابتدا مهذب و با اخلاق شدن خود و در ادامه انذار مردم بود.

آیت‌الله جوادی آملی ضمن پرداختن به تفاوت تعریف‌های ارائه شده از «علم» ادامه می‌دهد: آن طبیبی که می‌خواهد با علمش به جایی برسد، علمش بدنی است ولی اگر به فکر رهایی جامعه از بیماری باشد علمش دینی است.

وی می‌افزاید: آیت‌الله آقامجتبی تهرانی عالما و متدینا در فضای علمی - دینی نفس می‌کشید و عده‌ای را نیز در این فضا با خود همراه کرد. ایشان برای رحلت به سوی حضرت الله آماده بود.

در ادامه این مراسم آیت‌الله رضا استادی امام جمعه موقت قم طی سخنانی به جایگاه علمی و معرفتی آیت‌الله تهرانی اشاره کرد و این استاد اخلاق را در علومی مانند فقه، اصول، تفسیر و ... سرآمد دانست.

نظرات


استانی
برگزیده ها
سی روز، سی گفتار

سی روز، سی گفتار

شانزدهم: دعا و خواستن
02 مرداد، 1392

دکتر معلی: اجتماع هیأتی‌ها می‌تواند مشکل...

دکتر معلی: اجتماع هیأتی‌ها می‌تواند مشکلات اقتصادی جامعه را حل کند

مسئول دفتر اقتصاد جامعه ایمانی مشعر گفت: با جرئت می‌توان اعلام کرد که هیچ جمع دیگری بجز هیأتی‌ها نمی‌توانند مشکلات تولید و اقتصاد کشور را رفع کنند.
18 خرداد، 1402

رحیم آبفروش: تقدیر بر این بود که این هما...

رحیم آبفروش: تقدیر بر این بود که این همایش در کرمان دیار سیدالشهدای جبهه مقاومت شهید سپهبد قاسم سلیمانی برگزار شود

در سیزده همایش قبل دنبال بهانه و شفیع بودیم که حاج قاسم را به همایش دعوت کنیم.
10 آذر، 1400

مداح، منبری، مدیر و شاعر ۴ رکن اصلی هیأت...

مداح، منبری، مدیر و شاعر ۴ رکن اصلی هیأت هستند

اولین و مهمترین رکن هر هیأت که بیرق اباعبدالله الحسین علیه السلام را برافراشته، منبری است کسی که سخنرانی و تبیین موضوعات و اندیشه‌های فکری را برعهده دارد.
28 بهمن، 1400

فراخوان «نشان هیأت» اعلام شد/کتاب «نشان...

فراخوان «نشان هیأت» اعلام شد/کتاب «نشان هیأت» منتشر خواهد شد

با هدفِ ماندگاری و ثبتِ بخشی از هویت تاریخی هیأت‌های مذهبی فراخوان «نشان هیأت» اعلام شد/کتاب «نشان هیأت» منتشر خواهد شد
28 شهریور، 1395

copyright

تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت برای جامعه ایمانی مشعر محفوظ است و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد