هیأتی که با ورود به عرصه تولید گیربکس، مانع خروج ارز شد
مرکز فرهنگی آینه اصفهان که ذیل هیأت دانشآموزی رواقالحسین(ع) کارگاه تولید گیربکس صنعتی هم برای خودکفایی خود در هزینهها و هم اشتغالزایی برای جوانان فارغالتحصیل، راهاندازی کرده، توانسته با رونق آن مانع خروج ارز شود.

سالهاست که مقام معظم رهبری در انتخاب شعارهای سال به موضوع تولید داخل و رونق تولید توجه و تاکید دارند و شاید اصلیترین دلیلش وضع تحریمهای ظالمانه علیه کشور باشد که موجب شده تا دیگر کشورها در موضوعات اقتصادی با ایران اسلامی همراهی و همکاری نکنند. در این سالها مراکز مختلف مردمی دست در دست هم دادند تا با تکیه به دانش و بنیه جوانان، واحدهای کوچک تولیدی راه بیندازند و گاهی برخی از آنان با رشد و گسترش توانستهاند گره از مشکلات کشور باز کند.
تاسیس هیأت رواقالحسین(ع) بعد از ۲۰۰ ساعت جلسه
در دومین گزارش روایت تولید، سراغ یکی دیگر از مراکز دینی و هیأتی کشور رفتیم که توانسته با عزم و نیروی جوانان کاری کند کارستان. نام این مجموعه مرکز فرهنگی آینه در استان اصفهان است. از حدود ۱۵ سال پیش جمعی با محوریت حجتالاسلام داستانپور از دغدغهمندان هیأتی استان اصفهان دور هم نشستند تا بتوانند فضای هیأت را از آن شیوه سنتی خود که تنها محصور به برگزاری یک جلسه با حضور سخنران و مداح است خارج کنند و متناسب با نیازمندیهای روز کارکردهای دیگری در دل آن ایجاد کنند. حاصل این جلسات نزدیک به ۲۰۰ ساعته در نهایت به مرکز فرهنگی آینه اصفهان منجر شد. کمال فتحی، مدیر اجرایی این مرکز میگوید: «رویکرد و برنامه ما برگزاری مجلس برای نوجوانان و دانشآموزان بود. هیأت رواقالحسین(ع) به عنوان زیرمجموعه این مرکز آغاز به کار کرد. برای دعوت از سخنرانان و مداحان ملاکهایی درنظر گرفته شد که به طور مثال بتوانند حتماً با جوانان و نوجوانان ارتباط برقرار کنند. با بررسیهای صورت گرفته به حجتالاسلام داستانپور به عنوان بهترین سخنران در این عرصه رسیدیم.»
تشکیلات منسجم مرکز فرهنگی آینه برای تربیت نوجوانان
مرکز فرهنگی آینه در موضوعات تربیتی برنامههای جدی دارد. آنها کار خود را از روز میلاد امام رضا(ع) در سال ۹۴ آغاز کردند و هیأت خود را تاسیس کردند. این هیأت هر هفته چهارشنبههای جلسه هفتگی با عنوان چهارشنبههای امام رضایی برگزار میکند. فتحی میگوید: «این مرکز دارای زیرمجموعههای بسیاری است که یکی از آنها شفق است با رویکرد شهر فرهنگی قرآنی و دیگری قرارگاه حاج قاسم سلیمانی است که رویکرد تربیتی دارد. زیرمجموعه این قرارگاه سه گردان شهید فهمیده برای ورودیهای این مرکز، شهید حججی برای فعالیت و تربیت نیروهای کادر و در نهایت شهید کاظمی برای ارتباط با کادرهای خارج شده یعنی فارغالتحصیلان مرکز فعالیت میکند.»
کادرسازی فرهنگی برای شهر اصفهان
بسیاری از خروجیهای این مرکز این روزها در شرکتهای دانشبنیان فرهنگی اصفهان مشغول به کار شدند و یا خود شرکت تاسیس کردند که نشان میدهد، این مرکز توانسته در عرصه فرهنگی کادرسازی خوبی برای شهر اصفهان داشته باشد. مدیر اجرایی مرکز فرهنگی آینه میگوید: «فضای کاری ما برای نوجوانان و دانشآموزان است و تلاش میکنیم در بازه زمانی حضور در مرکز برای آنان برنامههای متعددی اجرایی کنیم تا زمانی که وارد دانشگاه میشوند بتوانند شاغل شوند و برای خود کسب درآمد داشته باشد.»
راهاندازی یک کارگاه تراشکاری برای اشتغالزایی
این مرکز اما برنامههایش خلاصه به برنامههای فرهنگی و تربیتی نمیشود. برای تأمین هزینههای مرکز، ایده اقتصادی روی میز گذاشته میشود. آقای فتحی سالها در زمینه تراشکاری مشغول به کار بوده است و تجربه خوبی در این زمینه داشته. برای همین این ایده مطرح میشود که مرکز برای خودکفایی مالی خود و همچنین اشتغال جوانان و فارغالتحصیلان یک کارگاه تراشکاری ایجاد کند. او میگوید: «از سال ۸۲ تولید گیربکس حلزونی را دست گرفتیم، اما تصمیم گرفتیم این کار را توسعه دهیم و به کارگاهی تبدیل کنیم تا برای جوانان هم اشتغالزایی داشته باشد. هماکنون در این کارگاه ۱۲ نفر به صورت مستقیم اشتغال دارند و ۱۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم ارتزاق میکنند. این افراد در بخشهای مختلف مانند ریختهگری و ... فعال هستند. از این تعداد ۲۰ تا ۲۵ نفر از فارغالتحصیلان مرکز هستند.»
برای توسعه کارگاه، حمایتی از ما نشد؟
به این دلیل که این مرکز و هیأت برای برگزاری مجالس و برنامههای خود بودجه و کمک مالی نداشتند، راهاندازی این کارگاه توانست هم برای آنان درآمدزایی کند و به خودکفایی برسند و هم توانست برای فارغالتحصیلان این مرکز که فاقد شغل بودند، اشتغالزایی کند. فتحی میگوید: «متاسفانه گاهی برخی از بچههای ما بعد از فارغالتحصیلی جذب مشاغلی میشدند که روحیه دینی و معنوی نداشت و موجب میشد این افراد از روند گذشته خود منحرف شوند، اما با راهاندازی این کارگاه، بستری ایجاد شد تا این جوانان جذب شوند. کارگاه ما توسعه پیدا کرد، اما حمایت خوبی از ما صورت نگرفته است. برند ما «نوین کاران ممتاز» است و شرکت به نام «عماد گیربکس آروند» ثبت شده و در بازار کشور حاضر است، اما جالب اینکه برای توسعه کارگاه به ما قول وام و مساعدت دادند، ولی در زمان پرداخت اعلام شد با سود ۱۸ درصد است که اصلاً به صرفه نبود. انتظار داریم دولت و رئیس جمهور به ما توجهی داشته باشند.»
مانع خروج ارز شدهایم!
این جوانان هیأتی توانستند با کار و تلاش خود علاوه بر اشتغالزایی، گرهگشای مشکلات کشور هم شوند و به نوعی مانع خروج ارز باشند. فتحی میگوید: «ما ابتدا تنها گیربکس حلزونی تولید میکردیم، اما با یک مهندسی معکوس در زمینه تولید گیربکس چهارگوش در چند اندازه و ابعاد هم وارد شدیم. هر قالبسازی این گیربکسها میلیاردها تومان هزینه داشت، اما انجام دادیم و امروز توانستیم محصولاتی تولید کنیم که روزی از ترکیه و چین وارد میشد. هماکنون محصولات ما توانسته جایگزین بخشی از محصولات وارداتی در بازار و مانع خروج ارز و سرمایه ملی شود. البته هنوز در این حوزه دچار مشکلاتی هستیم و دلالانی مانع رونق کار ما هستند.»
محصول ما به نام ترکیه صادر میشود
در زمینه صادرات هم این هیأتیها با مشکلاتی روبرو هستند، فتحی میگوید: «برای صادرات، نیازمند حمایتهایی هستیم که محقق نشده، اما جالب است که محصولات ما به قدری کیفیت بالایی دارد که تاجری در کشور این محصول را از ما میخرد، به ترکیه میبرد و آنجا رنگ میخورد و با برند این کشور به کشورهای دیگر اعم از ارمنستان صادر میشود، اما محصول ما را با برند ایرانی خودش نمیتوانیم صادر کنیم.»
هیأت به مرز خودکفایی رسیده است
این جوانان میگویند اگر بتوانیم دستگاههای بیشتری داشته باشیم و همچنین از برونسپاری کارهای کارخانه جلوگیری کنیم، این امکان را داریم که هم قیمت تمام شده محصول را کاهش دهیم و هم افراد بیشتری را جذب کنیم، اما همه اینها نیازمند حمایت از قبیل اعطای وام با سود پایین است. فتحی ادامه میدهد: «با کار این کارخانه هیأت ما برای برگزاری مجالس فرهنگی و برنامههای تربیتی خودکفا شده است؛ زیرا بخشی از سود کارخانه مستقیماً برای هیأت است و در مناسبتهای بزرگ هم جدای از بانیان ثابت مجالس، به مرز خودکفایی هستیم و توان برگزاری مجلس را داریم.»
برچسب
روایت تولید
استانی


دومین نشست صمیمانه ستایشگران جوان اهلبیت(ع) استانخوزستان برگزار شد
دومین نشست صمیمانه جمعی از ستایشگرانجوان آستان اهلبیت(ع) استانخوزستان به همت جامعه ایمانی مشعر در این استان برگزار شد.
حسین یکتا تاکید کرد؛ لزوم آمادگی هیأتها برای گرامیداشت با شکوه اربعین در ایران
دبیر جمعیت امام رضاییها گفت: هر چند همچنان نباید از اربعین عراق غافل شویم اما در صورتی که حضور در عراق شدنی نباشد باید آماده باشیم تا یک اتفاق بزرگتر و جدیتر را در داخل کشور رقم بزنیم و برنامههای اربعینی خود را در ایران دنبال کنیم.
رحیم آبفروش: شرط تزریق دو دز واکسن برای سفر اربعین برداشته شود
دبیر جامعه ایمانی مشعر گفت: حماسه اربعین بر پایه حضور جوانان شور گرفته است و اینکه بخواهیم این قشر را از اربعین جدا کنیم درست نیست. یا باید بستر واکسیناسیون این افراد فراهم یا همانند دیگر سفرها فقط به گرفتن تست کرونا اکتفا شود.
حجتالاسلام والمسلمین پناهیان: اربعین زمینهساز یک تمدن جهانی است
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه ابعاد تمدنی، روانشناختی، جامعشناختی و معنوی اربعین باید تبیین و تبلیغ شود، گفت: برخی از اربعینیها و نیروهای انقلابی درک درستی از اربعین ندارند؛ اربعین زمینهساز یک تمدن جهانی است و یک بعد فرادینی دارد.برگزیده ها


دبیر جامعه ایمانی مشعر: خانواده بزرگ هیأت، توانایی حل مشکلات خود و کشور را دارد
جریان هیأت باید در مدار اخلاق و عقل حرکت کند.
حجتالاسلام سرلک: امروز کار فرهنگی باید از جنس شهید حاج قاسم سلیمانی باشد
شهید سلیمانی در اوج تعهد و پایبندی به امامین انقلاب و آرمانهای نظام، کار فرهنگی بزرگی انجام داد.
دکتر موسی نجفی: هیأتهای مذهبی از هویت شیعی و اسلامی جامعه پاسداری کنند
رئیس پژوهشکده اندیشه سیاسی و تمدن اسلامی:هیأتهای مذهبی از هویت شیعی و اسلامی جامعه پاسداری کنند
با تجلیل از مادر شهید عبدالصالح زارع؛ گردهمایی مدیران هیأتهای محوری و برگزیده کشور به کار خود پایان داد
سیزدهمین همایش مدیران هیأتهای محوری و برگزیده کشور با تجلیل از مادر شهید عبدالصالح زارع و به همت جامعه ایمانی مشعر در شهر مقدس قم به کار خود پایان داد